Imatge de la nevada a Hawaii

Sorprenent nevada a Hawaii en un temporal històric

Les nevades s’han registrat a les cotes altes de l’illa de Maui i han provocat molts problemes de circulació. A més, hi ha hagut aiguats i fortes ventades a tot l’estat amb almenys un mort

El temps continua donant símptomes que està revolucionat aquest inici de 2019 i l’última notícia impactant ens arriba des de Hawaii, on el passat cap de setmana una sorprenent nevada va deixar cobertes de blanc les parts més altes de l’illa de Maui en un temporal històric que, a l’espera de recopilar totes les dades, segur que haurà batut rècords pel que fa a la neu. 

No és habitual veure nevar en aquesta zona dels Estats Units situada a la zona tropical, al vell mig de l’oceà Pacífic. Però encara és menys normal veure neu a cotes relativament baixes, ja que algun parc estatal de l’illa de Maui ha quedat emblanquinat, cosa que no havia passat fins ara des que es tenen registres.

Aquestes són algunes de les imatges més impressionants de la sorprenent nevada a Hawaii:

Aiguats, fort vent i un mort més enllà de la neu

Més enllà de la sorprenent nevada a l’illa de Maui, el fort temporal ha afectat tot Hawaii i ha deixat aiguats molt importants amb inundacions i ventades espectaculars que han arribat a assolir els 300 km/h  de forma molt puntual a les zones més elevades, provocant molts problemes de comunicació, nombrosos danys materials i la caiguda de molts arbres. La notícia més dura d’aquesta situació, però, és la mort d’un turista de 66 anys procedent de Califòrnia. 

El temporal també ha causat onades de més de 18 metres d’altura a l’illa d’Oahu, segons l’Oficina de Pronòstics del Servei Meteorològic de Honolulu. A més, es calcula que prop de 27.000 persones s’han quedat sense electricitat a totes les illes de l’estat. La Creu Roja va instal·lar un refugi a Kauai i les autoritats van obrir centres d’evacuació.

El fort temporal està castigant durament Hawaii
El fort temporal està castigant durament Hawaii | Twitter

 

Un hivern de rècords als Estats Units

La nevada a l’illa de Maui ha estat a causa de l’arribada d’un corrent d’aire molt fred provinent de l’Àrtic  que, en contacte amb l’aire més càlid del tròpic, ha generat una profunda pertorbació a tota la zona, batent alguns rècords pel que fa a la neu.

Però enguany també s’ha assolit rècords a molts punts dels Estats Units, especialment del nord, on una forta onada de fred i neu va congelar fa pocs dies gran part del país amb alguns valors que, puntualment, van arribar a fregar els -50º. Uns fenòmens extrems que també es repeteixen en altres zones del planeta i que són conseqüència directe del canvi climàtic.