IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nevada històrica al Pirineu de Girona que deixa imatges espectaculars

La nevada deixarà gruixos de fins a dos metres de neu nova en tot l'episodi, però la cota anirà pujant fins a situar-se al voltant dels 1.400 metres al llarg d'aquest dimecres

La nevada es va iniciar ahir al vespre pel Pirineu oriental i al llarg d'aquesta nit ha deixat gruixos espectaculars de fins a un metre de neu nova. Val a dir però, que la situació no s'ha acabat i les imatges dels gruixos de neu d'aquest matí, es poden veure duplicats en les pròximes 24 hores. La nevada serà molt important al Pirineu i es podrien acumular fins a gairebé 2 metres de neu nova.

Fins al moment, s'han acumulat fins a més d'un metre a Vallter, 80 centímetres de neu nova a La Molina, 60 centímetres a la Vall de Núria o a Port del Comte. Tot i això, també ha nevat amb ganes a cotes més baixes i fins a les valls. La situació de tempestes, va fer desplomar la cota de neu fins a uns 700 metres, i a la Seu d'Urgell, han arribat a acumular-se fins a 10 centímetres de neu nova.

A continuació, us deixem amb un recull de les imatges més espectaculars d'aquesta nevada al Pirineu de Girona fins al moment. 

Encara més neu prevista

Si els mapes del temps tenen raó, tot indica que de cara a les pròximes hores aquests gruixos encara podran veure's incrementats notablement, i fins i tot, duplicats. Fins ara, trobem acumulacions pròximes al metre de neu nova, però s'espera que en tot l'episodi, fins a la tarda d'aquest dijous vinent, es puguin acumular fins a dos metres de neu nova. 

Així doncs, és molt probable que de cara a les immediates hores rebem imatges encara més espectaculars del Pirineu de Girona, on és habitual que hi nevi, però no amb aquests gruixos.


Comentaris

envia el comentari