La neu també arriba al Montseny i enfarina les parts altes

La nevada es situa al voltant dels 1.000 metres i ja acumula més de 3 centímetres als cims. Les precipitacions encara poden caure però aniran a la baixa al llarg del dia

La neu ha anat baixant de cota aquestes últimes hores i per fi ha arribat al Montseny. La temperatura ha baixat suficientment aquest matí per fer que a les parts més altes de la muntanya comencés aquesta nevada que ja acumula més de 3 centímetres als cims amb una estampa de ple hivern.

A més de la nevada general a les cotes mitjanes i altes del Pirineu, la neu també ha aparegut aquesta matinada i matí a punts com ara als Ports o a les muntanyes de Prades de forma testimonial. La neu ja ha provocat alguns problemes, com l’obligació de portar cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua i a la BV-4031 entre Castellar de n’Hug i el Coll de la Creueta.

No ha estat fins a mig matí, però, que la nevada ha aparegut també al Montseny amb més ganes, on la cota es resistia a baixar. Una bona enfarinada que ha captivat a molt agent, ja que és la primera de la temporada i, a més, es produeix a finals d’octubre, un fet molt poc habitual. 

Aquestes són algunes de les imatges de la nevada del Montseny que molts usuaris estan compartint a les xarxes:

Seguirà nevant al Montseny?

La previsió és que les precipitacions vagin clarament a la baixa aquest diumenge. No obstant, entre Barcelona i Girona encara poden quedar restes de xàfecs, just a la zona on es troba al Montseny. D’aquesta manera, al llarg del dia cauran alguns xàfecs intermitents i febles de neu a les cotes més altes de la muntanya, especialment al Turó de l’Home, però poca cosa en general, però que es sumarà als centímetres que ja s’acumulen a les parts més elevades.

En tot cas, seran fenòmens anecdòtics  i no comportaran més conseqüències. També seguiran caient alguns xàfecs intermitents de neu al Pirineu i Prepirineu a una cota que, en general, es mourà al voltant dels 1.000 metres, si bé a l’oest de Catalunya la cota serà més baixa.

Amb tot plegat, la temperatura també es mantindrà molt baixa per l’època amb gran part de Catalunya per sota dels 10º, tot i que a les zones de muntanya estaran clarament per sota, inclús sota zero a les cotes mitjanes i altes. Destaquem el -1º en el que estava el Puig Sesolles al Montseny al migdia, un valor molt baix per trobar-nos a finals d’octubre.