rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La nevada passa a ser històrica, però es preveuen fortes pluges a partir de demà

El temporal de neu ha viscut aquest dimecres el seu punt més àlgid
La neu tenyeix de blanc el Baix Camp | CatalunyaDiari.cat

 

Tal com ja anunciaven els meteoròlegs, el temporal de neu ha viscut aquest dimecres, 28 de febrer, el seu punt més àlgid. I és que després d’un dilluns i un dimarts amb certs problemes a diversos punts de Catalunya per les nevades, gran part del territori català s’ha aixecat avui amb nevades, fins i tot a la mateixa línia de mar.

 

De fet, durant la matinada, les precipitacions s’han deixat veure per les comarques de Tarragona i el sud de Lleida, i han arribat a fins i tot a la ciutat de Barcelona, on a la part alta la neu ha agafat en cotxes i altres objectes més freds. La demarcació que ha quedat més al marge d'aquest nou episodi de nevades ha sigut Girona.

Nevades restringides al Pirineu i Prepirineu

Unes precipitacions que han continuat fins a mig matí a les comarques de Tarragona, Barcelona i el sud de Lleida, i després ha començat a ser més aigualida. De fet, es preveu que al final d’aquesta jornada,  les nevades quedin restringides al Pirineu i Prepirineu, sobretot a les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

 

En aquest sector —per sobre dels 900 metres— es podran acumular més de 25 cm de neu. La cota de neu anirà pujant fins a situar-se entorn dels 1.400 metres al final del dia, si bé puntualment en algunes valls es podrà mantenir entorn dels 1.100 metres.

 

No obstant això, i malgrat que Protecció Civil ha passat a alerta el Pla Neucat per la millora de la situació meteorològica, el seu director,  Joan Delort, també  avisa que no es pot «abaixar la guàrdia». 

 

Avís per acumulació de pluja per dijous, 29 de febrer, al matí | Meteocat

 

Pluges a gran part del territori

A partir de demà dijous, 1 de març, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la nevada ja serà històrica. No obstant això, les precipitacions en forma de pluges es mantindran a gran part del territori, sobretot al Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i la Cerdanya on hi ha avís per acumulació de pluja. A partir de divendres, es podria donar per finalitzat aquest episodi de precipitacions amb la presència de sol a gran part del territori.

 

 

 

S'aixequen les restriccions de camions

Tanmateix, cal recordar que El Servei Català de Trànsit ja ha aixecat les restriccions per a camions de més de 7,5 tones a tot el territori excepte a la C-13 a la Pobla de Segur i Camarasa, a l'N-230 a Vielha i a l'N-260 a Ribes de Freser, Pont de Suert i Sort.