rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Les nevades seran més fortes i «adverses» de cara a dimecres

Protecció Civil ja ha advertit que aquest segon episodi de neu serà «dur i advers»
Imatge de la nevada al Prat de Lluçanès.  | twitter

 

Després del primer episodi de nevades, el qual ha deixat fins a 25 centímetres a comarques com Osona, el Berguedà i la Garrotxa, ara, i davant el fort temporal de neu previst per les pròximes hores a Catalunya, Protecció Civil ja ha advertit que aquest segon episodi de neu serà «dur i advers».

 

De fet, el director de Protecció Civil, Joan Delort, ha decretat la suspensió generalitzada de tot el transport escolar al llarg d’aquest dimecres, 28 de febrer. També s’ha prohibit la circulació de camions des de les 16.00 d’aquest dimarts.

 

I és que el Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a augmentar el nivell d’alerta de neu d’aquest dimarts, així com de cara a dimecres, on s’han activat avisos de nivell màxim a diverses comarques catalanes on es podrien produir acumulacions de 15 centímetres per sobre dels 500 metres.

Al Prepirineu i al Pirineu, nevades fins a mitja tarda

Així doncs, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que entre aquest dimarts i dimecres es produeixin gruixos d’entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. Tot i això, a zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm.

 

Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. Així doncs, i segons el SMC, fins a set comarques del vessant nord del país quedaran emblanquinades. Així doncs, les comarques afectades pel temporal seran l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès i el Berguedà.

 

A partir de mig matí del dimecres, 28 de febrer, la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

 

Alerta de neu per aquest dimarts, 27 de febrer | Meteocat

 

Alerta de neu per dimecres, 28 de febrer. | Meteocat