Nit de glaçades fora de les comarques del Pirineu

La nit de dijous a divendres serà de ple hivern i les glaçades podrien registrar-se fora de la zona del Pirineu
Les glaçades podrien arribar a les comarques interiors | cedida

 

Després de les pluges i les nevades a cotes força baixes que hi ha hagut durant la matinada i les primeres hores del matí d'aquest dijous, el que serà notícia les pròximes hores, i especialment la propera nit i matinada, serà la gran baixada de temperatures a totes les comarques catalanes.

Les properes dues nits s'espera que les temperatures baixin de forma destacable i hi hagi sensació de ple hivern a moltes comarques, especialment la nit de dijous i la matinada de divendres. El risc de glaçades durant el matí de divendres és alt a totes les comarques de l'interior de Catalunya i també en zones de muntanya pròximes al litoral. No s'espera que siguin glaçades gaire intenses però sí que podrien fer malbé alguns conreus i horts.

 

S'espera que les temperatures mínimes baixin per sota dels -5 graus en algunes valls del Pirineu i també del Prepirineu. A les comarques de Lleida es podrien fregar els 0 graus i a punts de l'Altiplà Central (Segarra, Solsonès, Berguedà, nord de l'Anoia) les temperatures mínimes podrien estar al voltant dels -1 i -3 °C. També arribaran les glaçades febles a les comarques interiors de Girona i Barcelona, fins i tot no és impossible que arribi a glaçar a prop de la desembocadura del riu Tordera, entre el Maresme i la Selva, pràcticament a tocar de la costa. A les comarques on menys possibilitat de glaçades es preveu és al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Durant la matinada de dissabte aquest risc de glaçades baixaria però puntualment encara se'n podria registrar algunes a les comarques del Prepirineu. Les temperatures màximes es recuperaran clarament tant a la jornada de divendres com sobretot durant la jornada de dissabte.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris