Nou i preocupant rècord històric de calor al mar de Catalunya

L'onada de calor ha fet disparar la temperatura de l’aigua del mar, arribant fins als 28ºC

Imatge d'una sortida de sol a l'Estartit
L'onada de calor ha fet que el mar hagi assolit un nou rècord a Barcelona | Josep Pascual

Les altes temperatures que hi ha hagut aquest tram final del mes de juliol a causa de l'onada de calor han tingut una conseqüència directa amb l’aigua del mar. Tant és així, que en aquest juliol del 2020 s’ha enregistrat la temperatura més alta de l’aigua del mar per a un mes de juliol des que hi ha registres a la platjadelaBarceloneta, a Barcelona, sent així una anomalia2,5ºC superior a la que tocaria per a l'època.

Així ho ha destacat l’observador meteorològic de l'aigua del mar a Barcelona, en Diego Lázaro, que recull les dades meteorològiques i marítimes des de fa més 15 anys. La temperatura de la superfície de l’aigua es troba a gairebé uns 28ºC, uns valors més propis de finals d’agost que no pas de finals de juliol. Es tracta d'un rècord absolut de la temperatura del mar, superant en 0,2ºC l'anterior registre assolit el 04/08/2017. 

No només a Barcelona

Però si mirem a més amunt, a l'observatori de l'Estartit, en Josep Pascual, l'encarregat de mesurar la temperatura cada dia a les Illes Medes des de ja fa més de 45 anys, també ha donat un valor notablement elevat de 24ºC aquest passat dijous, un dels més elevats dels últims anys, una dada que demostra que l’escalfament global, cada vegada té més incidència en zones on fins ara encara es mantenien més aviat poc alterades.


Comentaris

envia el comentari