IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nova jornada de tempestes i pedregades a molts indrets

Els xàfecs més intensos s’han registrat avui a punts del prelitoral com ara Terrassa

Pedregada caiguda avui a Sant Llorenç Savall
Pedregada caiguda avui a Sant Llorenç Savall | Usuari @antiradarcatala

 

Les tempestes de tarda no tenen treva i avui han tornat a descarregar amb energia a molts punts. Han caigut xàfecs a molts indrets, especialment de l’interior del país, i, tot i que no han estat tan intensos i extensos com dies anteriors, avui els més destacats s’han concentrat al prelitoral, especialment al de Barcelona.

En poblacions com ara Terrassa han caigut autèntics patacs d’aigua en molt poca estona, així com a molts punts propers. Una tempesta que ha descarregat amb molta força en pocs minuts, anava acompanyada de calamarsa o pedra i ha continuat afectant el sud de l’Anoia i part de l’Alt Penedès, incloent la seva capital, Vilafranca del Penedès.

Aquestes són algunes de les imatges que ens han deixat les tempestes d’avui:

Vídeo de Joan Gutiérrez des de Matadepera:

Vídeo de Jordi Montserrat des de Terrassa:

Vídeo d’en Manu des de Terrassa:

Prop de 30 litres per metre quadrat

Les tempestes han caigut amb ganes a gran part del prelitoral de Barcelona i Girona i la xifra més important registrada avui ha estat la d’Els Hostalets de Pierola, a l’Anoia, on han caigut 28 litres per metre quadrat en poc més de 30 minuts.

A Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental, també han caigut 21 litres en tan sols 30 minuts. Aquestes són les xifres més destacades recollides avui:

  • Els Hostalets de Pierola: 28 l/m2
  • Sant Llorenç Savall: 21 l/m2
  • La Vall d’en Bas: 20 l/m2
  • Olot: 17 l/m2
  • Viladecavalls: 17 l/m2
  • Girona: 16 l/m2
  • Matadepera: 15 l/m2
  • Terrassa: 12 l/m2

Les precipitacions, acompanyades de llamps i trons, també han arribat a la mateixa línia de la costa de Barcelona molt més desgastades. En general, molts dels registres s’han situat per sota dels 5 litres per metre quadrat.

Els ruixats van a la baixa

Encara queden alguns xàfecs dispersos que tendiran a desaparèixer al llarg del vespre. Aquesta nit només quedaran precipitacions a la cara nord del Pirineu, mentre que dijous a la tarda tornaran les tronades de tarda a l’interior i al prelitoral. Aquesta vegada, però, seran encara menys intenses i extenses, tot i que poden ser localment fortes i arribar debilitades en trams de la costa.


Comentaris

envia el comentari