Nova oportunitat de veure neu a cotes baixes aquesta setmana

Dimecres tindríem una nova oportunitat de veure neu a cotes força baixes en algunes comarques i el temps no milloraria del tot en tota la setmana

La neu podria aparèixer a cotes per sota dels 500 metres | cedida

Dimecres esperem un nou canvi de temps que podria deixar neu a cotes força baixes en algunes comarques catalanes. La neu podria caure en forma de ruixats irregulars durant la tarda i el vespre, especialment entre les comarques de Girona i Barcelona. 

Arriba una nova oportunitat de veure neu a cotes baixes al territori català. Sembla que durant el matí, i especialment durant la tarda i el vespre de dimecres, els ruixats anirien guanyant terreny a moltes comarques, especialment les comarques de Girona i de Barcelona. Esperem que els ruixats siguin irregulars i en conjunt febles. Podrien començar a caure en comarques com el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Bages, el Solsonès, el Pla de l'Estany, l'Alt Empordà o el Gironès. Al llarg de la tarda aquests ruixats podrien apropar-se a la costa de Girona, de Barcelona i puntualment també a la costa nord de Tarragona. En conjunt la cota de neu seria baixa al voltant dels 300 o 400 metres, puntualment per sota a les comarques interiors de Girona.

El temps insegur no acabaria de marxar de Catalunya en tota la setmana. Entre divendres i dissabte una nova borrasca ens tornaria a afectar i tornaríem a tenir dies força ennuvolat amb pluges o plugims a bona part de Catalunya. Les temperatures, tot i que pujaran lleugerament els propers dies, es mantindrien força baixes i l'ambient seria força fred.

La situació es força complicada de preveure. Ens arribaria un petit embossament d'aire molt fred a totes les capes des del nord d'Europa i dimecres es trobaria aproximadament sobre la vertical de Catalunya. A causa de la seva reduïda extensió qualsevol petit canvi en els mapes dels temps les pròximes hores podria fer canviar totalment el pronòstic del temps, per tant s'haurà d'anar seguint la situació.


Comentaris

envia el comentari