Nou dimarts primaveral de tempestes violentes i calamarsades

Les calamarsades i els xàfecs intensos han tornat a ser recurrents a moltes poblacions del terç nord i una tempesta ha afectat severament l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Així ha quedat la carretera de Martorell després de la calamarsada | @mercepuiig

 

El temps boig de primavera ha envaït Catalunya des del cap de setmana. Aquest abril més o menys cada tarda es van presentant nuvolades amb xàfecs i tempestes fortes repartides a la meitat nord del territori català.

 

Si el diumenge sorprenien les tempestes les comarques de la Selva, Osona i Maresme, amb mànegues incloses en aquesta última, aquesta tarda de dimarts les més violentes es concentren entre el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages i Osona. Un sistema convectiu molt desenvolupat ha descarregat amb molta força sobre Terrassa, Rubí, Molins de Rei, el sud de Barcelona ciutat i altes poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

No es recordava una tempesta tan violenta des del passat octubre. Fins a les 16.30 d’aquesta tarda de dimarts s’han recollit poc més d’una vintena de litres a St. Quirze del Vallès, Viladecavalls, Molins de Rei, Rubí, Castellbisbal i alguna dada més que encara desconeixem. Les xarxes socials fan ressò de la benvinguda pluja acompanyada de molta calamarsa, ràfegues de vent, llamps i trons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La situació viària està sent complicada a l’AP-7 i l'A-2, a l’alçada de Castellbisbal, per la presencia de calamarsa a la calçada d’aquestes autopistes molt utilitzades per accedir o sortir de la ciutat de Barcelona. Trànsit recomana extremar la prudència en aquesta zona, fins a Sant Cugat. La C-17 també està patint els efectes de les pluges intenses i la calamarsa, que ha provocat un accident entre dos vehicles a Tona, a la comarca d'Osona.

 

 

 

 

 

 

El temps continuarà molt insegur al llarg de les properes hores, i esperem que la nit sigui seca a Barcelona i Girona, però llavors la inestabilitat provocarà xàfecs intensos a les comarques tarragonines del Camp de Tarragona, i tampoc descartem al Pla d’Urgell, la Segarra i a la Conca de Barberà.

 

Un llamp impacta a una parella d’excursionistes al pic de les Agudes, al Montseny

Imatge de la caiguda del llamp sobre els excursionistes | TV3

 

Una parella d’excursionistes es trobava la creu de les Agudes, el segon cim més alt d’aquest massís, enmig d’una lleugera nevada, quan ha caigut un llampec prop d’ells i els ha fet saltar pels aires. Sorprenentment, han pogut sobreviure al fenòmen.

Imatge del moment que l'ona expansiva de l'explosió del llamp els tira al terra | TV3

 

Malgrat que la previsió del temps en aquest sector del Vallès Oriental era complicada, s’han atrevit a pujar aquesta muntanya. Tal com informa TV3, gravaven el moment de l’arribada quan «un llamp ha caigut ben a la vora, sembla que a la part de dalt de la creu. Prou a prop perquè l'ona expansiva tiri a terra a totes dues persones. Afortunadament, ni la descarrega elèctrica els ha arribat, ni la caiguda de la terra els ha ferit.»

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris