ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Nou dimarts primaveral de tempestes violentes i calamarsades

Les calamarsades i els xàfecs intensos han tornat a ser recurrents a moltes poblacions del terç nord i una tempesta ha afectat severament l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Així ha quedat la carretera de Martorell després de la calamarsada
Així ha quedat la carretera de Martorell després de la calamarsada | @mercepuiig

El temps boig de primavera ha envaït Catalunya des del cap de setmana. Aquest abril més o menys cada tarda es van presentant nuvolades amb xàfecs i tempestes fortes repartides a la meitat nord del territori català.

Si el diumenge sorprenien les tempestes les comarques de la Selva, Osona i Maresme, amb mànegues incloses en aquesta última, aquesta tarda de dimarts les més violentes es concentren entre el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages i Osona. Un sistema convectiu molt desenvolupat ha descarregat amb molta força sobre Terrassa, Rubí, Molins de Rei, el sud de Barcelona ciutat i altes poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

No es recordava una tempesta tan violenta des del passat octubre. Fins a les 16.30 d’aquesta tarda de dimarts s’han recollit poc més d’una vintena de litres a St. Quirze del Vallès, Viladecavalls, Molins de Rei, Rubí, Castellbisbal i alguna dada més que encara desconeixem. Les xarxes socials fan ressò de la benvinguda pluja acompanyada de molta calamarsa, ràfegues de vent, llamps i trons.

La situació viària està sent complicada a l’AP-7 i l'A-2, a l’alçada de Castellbisbal, per la presencia de calamarsa a la calçada d’aquestes autopistes molt utilitzades per accedir o sortir de la ciutat de Barcelona. Trànsit recomana extremar la prudència en aquesta zona, fins a Sant Cugat. La C-17 també està patint els efectes de les pluges intenses i la calamarsa, que ha provocat un accident entre dos vehicles a Tona, a la comarca d'Osona.

El temps continuarà molt insegur al llarg de les properes hores, i esperem que la nit sigui seca a Barcelona i Girona, però llavors la inestabilitat provocarà xàfecs intensos a les comarques tarragonines del Camp de Tarragona, i tampoc descartem al Pla d’Urgell, la Segarra i a la Conca de Barberà.

Un llamp impacta a una parella d’excursionistes al pic de les Agudes, al Montseny

Imatge de la caiguda del llamp sobre els excursionistes
Imatge de la caiguda del llamp sobre els excursionistes | TV3

 

Una parella d’excursionistes es trobava la creu de les Agudes, el segon cim més alt d’aquest massís, enmig d’una lleugera nevada, quan ha caigut un llampec prop d’ells i els ha fet saltar pels aires. Sorprenentment, han pogut sobreviure al fenòmen.

Imatge del moment que l'ona expansiva de l'explosió del llamp els tira al terra
Imatge del moment que l'ona expansiva de l'explosió del llamp els tira al terra | TV3

 

Malgrat que la previsió del temps en aquest sector del Vallès Oriental era complicada, s’han atrevit a pujar aquesta muntanya. Tal com informa TV3, gravaven el moment de l’arribada quan «un llamp ha caigut ben a la vora, sembla que a la part de dalt de la creu. Prou a prop perquè l'ona expansiva tiri a terra a totes dues persones. Afortunadament, ni la descarrega elèctrica els ha arribat, ni la caiguda de la terra els ha ferit.»


Comentaris

envia el comentari