Nova tarda de tempestes i pedregades a molts punts

Els xàfecs han deixat més de 40 litres per metre quadrat al Bages

Les tempestes han tornat a caure amb intensitat a casa nostra aquesta tarda de dimarts. Després dels ruixats febles del matí, a partir del migdia les nuvolades han començat a créixer amb molta energia al Prepirineu i els xàfecs s’han començat a escampar per tot el país.

Les comarques més afectades per les tronades han estat, de nou, les de la Catalunya Central, on s’han recollit quantitats inclús pel damunt dels  40 litres per metre quadrat  de forma local. Les precipitacions també han arribat de forma més feble a zones del litoral.

Les pedregades i calamarsades no han estat tan importants com les d’ahir  però tot i així han fet acte de presència. Destaca la pedregada que ha caigut a La Llacuna (Anoia) on les pedres feien més de 2 centímetres  de diàmetre. Aquí teniu algunes de les imatges que ens han deixat les tronades d’avui:

Vídeo de Jordi Rodoreda des de Canovelles:

Vídeo d’ @Aini_ar des de Prats de Lluçanès:

Més de 40 litres al Bages

A la zona del Bages, les tempestes han deixat veritables patacs d’aigua. Destaca el municipi d’Artés, on en total s’han recollit 43 litres  per metre quadrat,  17 dels quals caiguts en tan sols 10 minuts. Entre ahir i avui, aquesta població ha acumulat 81 litres.  Aquestes són alguns dels registres més destacats de la jornada:

  • Artés: 43 l/m2
  • La Quar: 31 l/m2
  • La Llacuna: 26 l/m2
  • Querol: 23 l/m2
  • Puig Sesolles: 21 l/m2
  • Olot: 17 l/m2
  • Sant Pere de Vilamajor: 16 l/m2

Evolució de les properes hores

Les tempestes van clarament a la baixa i a la nit pràcticament no plourà enlloc. Aquest dimecres, però, tornarem a tenir una tarda moguda amb xàfecs  a diversos punts del país, sobretot de l’interior, Prepirineu i del prelitoral.

En general, seran una mica menys extensos que no pas aquests dos últims dies, però encara podran caure amb intensitat, anar acompanyats de calamarsa o pedra  i arribar fins a la mateixa línia de la costa de forma més feble.