rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Nova tongada de temps complicat a moltes comarques catalanes

A la matina de diumenge a dilluns començarà un canvi de temps amb fortes pluges
Les tempestes protagonitzaran el temps d'aquest dilluns. | Cedida.

 

Estem a finals d'estiu i la possibilitat de tempestes fortes és una de les constants d'aquest període de l'any, ja que el mar està molt calent. Dijous passat, 31 d'agost, vam tenir una primera alerta en aquest sentit que al final només es va concretar en un fort aiguat a Salou que va inundar carrers i places

 

Per a aquest dilluns, 4 de setembre, ens trobem amb una situació similar que podria provocar de manera local forts aiguats fins i tot pluges torrencials. Les zones més afectades serien les comarques del litoral del sud de Catalunya, del Garraf al Montsià. A les comarques de més al nord i l'interior les pluges serien igual de possibles però en principi més moderades i espaiades. 

Les pluges començarien cap a la matinada de diumenge a dilluns i cap al vespre de dilluns ja s'haurien d'haver retirat de tot arreu. Les temperatures es mantindran sense gaires canvis, tot i que on plogui i estigui més núvol la sensació de fresca serà més acusada. 

 

Avís del Meteocat

En aquest sentit hi ha un avís per algunes comarques del Servei Meteorològic de Catalunya per més de 20 litres per metre quadrat en menys de 30 minuts. Les comarques són les que es poden veure en groc al mapa següent:

 

Diverses comarques estan en alerta per perill moderat per pluges intenses. | METEOCAT