URGENT

Quim Torra demana aturar els aldarulls a Catalunya

Núvols hexagonals, explicació a l'enigma del Triangle de les Bermudes

Aquests núvols oscil·len entre els 32 i 88 quilòmetres d'ample i han estat descobertes aproximadament a uns 240 quilòmetres de la costa de Florida
Núvols hexagonals, explicació a l'enigma del Triangle de les Bermudes | Catalunyadiari

Investigadors han observat en imatges de satèl·lit de la NASA estranyes nuvolades hexagonals sobre el "Triangle de les Bermudes", capaces d'explicar la desaparició d'avions i vaixells a la zona. Aquests núvols oscil·len entre els 32 i 88 quilòmetres d'ample, i han estat descobertes aproximadament a uns 240 quilòmetres de la costa de Florida, sobre les Illes Bahames .Steve Miller, un meteoròleg especialitzat en imatges de satèl·lit de la Colorado State University, va declarar a Science Channel que el contorn recte en un núvol és bastant inusual. «Un no veu normalment núvols amb formes rectes», va dir Miller. «La majoria del temps, els núvols són aleatoris pel que fa a la seva distribució»

En qualsevol cas, els investigadors no creuen que sigui un fenomen insòlit, ja que l'equip també va examinar formes de núvols similars sobre el Mar del Nord davant la costa del Regne Unit, associades a vents a nivell del mar de fins a 160 quilòmetres per hora, prou potents per a crear onades de més de 14 metres d'alçada.

 

Aquestes formes hexagonals sobre l'oceà són essencialment bombes d'aire, explica a Science Channel Randy Cerveny de la Universitat d'Arizona. «Estan formades pel que es denomina ràfegues i generen explosions d'aire que descendeixen de la part inferior dels núvols, després colpeixen l'oceà i després creen unes onades que a vegades poden ser massives en la seva mida i poden interactuar entre si», va dir.
 

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris