La Masella obre pistes l’1 de novembre, la data més primerenca de la història

És el primer cop que una estació d’esquí del Pirineu inaugura temporada tan d’hora. A la zona s’acumulen entre 20 i 50 centímetres de neu a l’espera de més precipitacions aquest dimecres

 

 

Les nevades dels últims dies i l’arribada abans d’hora del fred hivernal han portat molt bones notícies per als esquiadors. I és la Masella ha anunciat que obrirà pistes aquest dijous festiu, 1 de novembre. Una data rècord ja que és la primera vegada de la història del Pirineu que una estació obre tan d’hora. 

Més enllà de les nevades naturals, les baixes temperatures, clarament sota zero, han permès fabricar més neu amb els canons. No obstant, no s’obriran ni molt menys totes les pistes, sinó que, de moment, tan sols s’obrirà una pista blava, la de Coma Oriola, així com el telecadira de Coma Oriola i Masella Jet. A més, es podrà accedir a les pistes en vehicle per Coma Oriola i Pla de Masella.

Els horaris d’aquest dijous seran de 09:15 fins les 16:45h. Apart de l’obertura de pistes, també quedaran oberts alguns serveis de l’estació, com ara el Bar del Pla de Masella, Masella Can Ventura Coma Oriola i el Bar de Cap del Bosc, així com l’hotel AlpHotel i el seu restaurant, ubicat a peu de pistes.

Preparatius d'aquests dies a la Masella per inaugurar la temporada
Preparatius d'aquests dies a la Masella per inaugurar la temporada | Masella

 

Obertura rècord per una neu excepcional

L’obertura de la Masella aquesta temporada és una xifra rècord, però destaca el fet que el 80% dels últims 10 anys s’ha obert l’estació al llarg de la primera quinzena de novembre. De fet, la temporada anterior les pistes es van obrir el 10 de novembre, la tercera obertura més primerenca del centre de l’última dècada.

Tot plegat és gràcies a una neu que ja acumula gruixos d’entre 20 i 50 centímetres de neu pols, segons ha informat la mateixa estació d’esquí. Unes xifres, però, que es preveu que augmentin al llarg del dimecres, ja que el temporal pot deixar nous gruixos importants a la cara sud del Pirineu a partir d’uns 1.800 metres. 

Unes previsions que, si finalment les condicions ho permeten, permetran que el divendres 2 de novembre s’ampliï el nombre de pistes obertes cap al sector de la Tosa i més zones. L’obertura ja és definitiva i s’allargarà durant tota la temporada d’esquí, incloent els dies feiners.


Comentaris

envia el comentari