YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Centenars de milions d’ocells moren cada any als EUA per culpa dels gratacels

Es calcula que la xifra de víctimes es mou entre els 100 i els 1.000 milions anuals. Les aus confonen les finestres dels alts edificis o es senten atretes per les seves llums

Imatge del sky line de Nova York de nit
Imatge del sky line de Nova York de nit | Arxiu

Sovint parlem del nombre d’animals que moren per culpa de la mà de l’home als oceans o als boscos, però hi ha xifres que habitualment no es tenen en compte i que són tant o més esfereïdores que les altres. N’hi ha una en concret, però, que deixarà a més d’un sense paraules, i és que els gratacels dels Estats Units (EUA) causen cada any la mort d’entre 100 i 1.000 milions d’ocells a tot el país. Una autèntica massacre animal que segur que tindrà greus conseqüències a la llarga.

Aquest país sempre ha presumit de tenir capitals d’estat amb enormes i impressionants edificis, però ara la truita s’ha girat, ja que les xifres són tan preocupants que poden convertir aquestes grans estructures en una autèntica vergonya a nivell mediambiental. Concretament, un estudi citat al diari ‘The Guardian’ mostra aquest alarmant nombre, provocat sobretot perquè les aus xoquen contra els edificis perquè confonen les finestres amb el cel o perquè se senten atretes per les llums nocturnes dels mateixos. 

Chicago és la ciutat on hi ha més morts d’ocells

Segons aquest estudi, la ciutat on més ocells moren cada any és la de Chicago, abans i tot que Nova York. La capital d’Illinois es caracteritza per uns espectaculars edificis de vidre i està situada justament en un punt decisiu de les rutes migratòries d’espècies d’aus. Es calcula que més de 5 milions d’ocells de 250 espècies diferents creuen dues vegades a l’any aquesta ciutat.

No obstant, hi ha dues ciutat que també són un autèntic perill per als ocells, concretament Dallas i Houston, les dues situades a l’estat de Texas i en punts migratoris claus. Les segueixen Nova York, Los Ángeles, San Luis i Atlanta. Els experts creuen que l’atracció que senten moltes aus per les llums que emeten els edificis, que confonen amb llum natural, acaben provocant moltes de les morts.

Imatge dels edificis de Chicago
Chicago és la ciutat dels Estats Units on més ocells moren per culpa dels gratacels | Arxiu

 

Els ecologistes exigeixen mesures per reduir aquestes xifres

Les entitats ecologistes dels EUA, així com de Canadà, ja porten anys denunciant aquesta situació i reclamen a les administracions que impulsin mesures ‘bird-friendly’ per intentar reduir aquesta escandalosa xifra de morts. Per exemple, demanen que els nous gratacels es dissenyin amb finestres i llums més tènues, així com apagar les llums nocturnes durant els períodes migratoris. 

Per la seva banda, l’entitat ecologista ‘National Audubon Society’ de Nova York té cada any a dotzenes de voluntaris pels carrers de la gran ciutat per fer una xifra sobre els ocells que troben morts pels carrers. Les dades mostren que, només en aquesta ciutat, moren cada any entre 90.000 i 200.000 aus. 


Comentaris

envia el comentari