Austràlia viu una de les pitjors onades de calor de la seva història

Les temperatures s’enfilen fins quasi els 50º en alguns punts i porten 23 dies en aquesta situació. Aquest temps contrasta amb el d’Europa, on el fred i la neu són els protagonistes
Una platja d'Austràlia plena de gent per combatre la forta calor | Twitter

Mentre que a mitja Europa la notícia ha estat aquests dies el temporal de fred i de neu excepcional, a l’altra hemisferi del planeta estan vivint l’estiu i, en algunes ocasions, les temperatures estan sent extremadament altes. Aquest és el cas d’Austràlia, on estan vivint una de les pitjors onades de calor que es recorden.

 

Els termòmetres s’estan enfilant fins pràcticament els 50º a moltes zones i porten així uns 23 dies, amb la previsió que la calor extrema s’allargui ben bé fins el cap de setmana. Una dada que convertirà aquesta onada de calor en la més llarga des de l’any 2011 i una de les més greus de la història. La de fa vull anys va fer augmentar la mortalitat en un 13%, xifra que es tem que es pugui repetir.

 

En aquest sentit, les autoritats estan demanant a la població que no faci exercici físic a l’aire lliure i que ingereixi molta aigua, ja que la combinació del sol i les altes temperatures pot provocar greus ensurts. A més, l’onada de calor ha fet augmentar els nivells d’ozó, cosa que també representa un perill per a la salut. Per aquesta raó, molta gent ha sortit en massa a les platges, piscines i fonts urbanes per refrescar-se.

 

 

 

 

Temperatures de quasi 50º en algunes zones d’Austràlia

Algunes ciutats estan batent rècords de temperatura amb pràcticament 50º. Per exemple, a Port Augusta s’han assolit els 49º i a Tarcoola els 48,9º, xifres mai vistes en quasi un segle de registres. A Marble Bar, el poble considerat més calorós d’Austràlia Occidental, també frega els 50º. No obstant, no s’ha superat la màxima més alta de la història al país, que es va registrar el 1960 i va ser de 50,7º a Oodnadatta.

 

La calor és extrema aquests dies a Austràlia | Arxiu

 

Greus conseqüències en l’agricultura i altres activitats del país

La gran onada de calor a Austràlia arriba després d’un any de sequera, i tot plegat està afectant molt greument a l’agricultura local, especialment a la producció de blat de moro, de la qual el país n’és el quart exportador mundial. Enguany, s’ha generat la pitjor producció dels últims 10 anys.

 

A més, la calor és tan intensa aquests dies que també s’han vist perjudicades competicions esportives, com ara l’Open d’Austràlia a Melbourne, on els jugadors de Tenis tenen 10 minuts de descans per agafar aire i refrescar-se. També els animals pateixen les altes temperatures, com per exemple els ratpenats, alguns dels quals cauen dels arbres perquè no aguanten la calor extrema. Són molts els animals que ja han mort per aquesta onada de calor: 

 Comentaris

envia el comentari