IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Onada de fred excepcional al continent europeu

Una trentena de persones haurien perdut la vida conseqüència d'aquest episodi de fred a diferents països d'Europa

La neu acumulada en alguns punts d'Itàlia ha superat els 2 metres | @StormHour

Pràcticament la meitat del continent europeu ha quedat col·lapsat aquests dies pel fred i les fortes nevades que en alguns punts han arribat a acumular més de 2 metres. Els problemes a bona part del centre i est d'Europa causats per la neu i el fred són innumerables i desgraciadament una trentena de persones haurien perdut la vida com a conseqüència d'aquesta entrada d'aire fred.

L'onada d'aire fred que afecta el centre i est d'Europa ha estat la més extensa i potent dels últims anys. Els registres mínims de temperatures han arribat als -25ºC a Polònia, -32ºC a Alemanya, -34ºC a la República Txeca. En el cas concret de Rússia, segons comunicats meteorològics oficials del país, el passat dia de Nadal va ser el més fred en 120 anys a Moscou. A la capital del país es va arribar a una temperatura mínima de -30ºC però a només uns 100 km de la capital les temperatures baixaven dels -35ºC. Desgraciadament una trentena de persones haurien perdut la vida com a conseqüència del fred a Polònia, Itàlia, Grècia, la República Txeca, Bulgària, Albània o Rússia.

Les nevades més importants s'han concentrat al voltant del Mediterrani, on la massa d'aire fred s'ha trobat amb aire més humit provocant precipitacions en forma de neu fins a nivell del mar. Les nevades més impressionants han caigut al centre i sud d'Itàlia amb acumulacions de més de 2 metres en alguns punts. La nevada va obligar a l'aeroport d'Istanbul a cancel·lar un total de 663 volts tant internacionals com nacionals entre diumenge i dilluns.

A continuació teniu algunes de les imatges més espectaculars que ha deixat fins al moment aquest episodi de fred i neu al centre i est d'Europa:


Comentaris

envia el comentari