Les ONG exigeixen a Espanya una reducció més gran del CO² en la mobilitat

Consideren que el govern central ha pres decisions «insuficients» en aquest sentit i marquen els acords presos a Europa com els mínims admissibles que s’han d’aplicar

Les ONG demanen mesures més dràstiques per reduir la contaminació dels vehicles
Les ONG demanen mesures més dràstiques per reduir la contaminació dels vehicles | EuropaPress

La contaminació i les seves conseqüències en el medi ambient continuen sent un gran problema a nivell global i cada cop són més les veus que demanen posar fil a l’agulla en aquest sentit. Ara ha estat un grup d’ONG que han demanat a Espanya que exigeixi límits més contundents de nivells d’emissions CO² als vehicles, ja que actualment l‘estat no té una posició clara en aquest sentit en les negociacions europees.

De fet, tant el Parlament, la Comissió i el Consell d’Europa mantenen les negociacions sobre aquest tema, bloquejades per l’oposició austríaca. El proper dia 27 de desembre hi ha la següent reunió entre totes les parts per abordar aquest tema.   

Però l’oposició de la presidència austríaca té el suport de països com Alemanya, que estan intentant rebaixar els objectius de reducció d’emissions, cosa que és una pedra a la sabata per complir amb els objectius de París sobre el canvi climàtic. Les ONG alerten que, si no s’assoleix un acord ara, no hi haurà una altra oportunitat.

La contaminació produïda pels humans està danyant la capa d'ozó
La contaminació produïda pels humans està danyant la capa d'ozó | Arxiu

 

Les mesures preses són insuficients

En aquest sentit, les ONG Ecodes, Ecologistes en Acció, Eco-unión i PTP creuen que la reducció del 35% acordada pel Consell de la Unió Europea és «insuficient» per complí amb els acords de París, sobretot tenint en compte que el transport suposa un 27% de les emissions de CO² a la Unió Europea.

En aquest sentit, demanen al govern espanyol que defensi una xifra propera al 40% de reducció d’emissions, que té el suport del Parlament Europeu. També exigeixen que sigui obligatori l’ús de mesuradors de consum de combustible per evitar estafes dels fabricants al voltant de les emissions.

Les entitats creuen que les esmenes d’Europa beneficien «en excés» als vehicles híbrids, cosa que motivaria els fabricants a seguir fabricant cotxes contaminants i abaixaria les perspectives de reducció del 35% de les emissions a poc més del 31%.

Falta d’ambició per part de les institucions

D’altra banda, les ONG recorden que aquella mateixa setmana el Consell d’Europa negocia també la implementació d’estàndards de CO² per a vehicles pesats i el seu nivell d’ambició. És la primera vegada que es fixaran límits sobre el consum de combustible per a camions, mesura que compta amb el suport de la indústria.


Comentaris

envia el comentari