Albiren el primer ós panda albí de la història a la Xina

L’animal va ser vist en una reserva natural de la província central xinesa de Sichuan gràcies a una càmera infrarojos. L’extraordinari exemplar també tenia els ulls vermells

Imatge de l'ós panda albí albirat a la Xina
Imatge de l'ós panda albí albirat a la Xina | @XHNews

Troballa extraordinària la que s’ha fet a la Xina. En concret, s’ha albirat el primer ós panda albí de la història a una reserva natural de la província central xinesa de Sichuan, un fet mai vist fins ara en aquesta espècie. La descoberta es va fer a 2.000 metres d’altitud gràcies a una càmera infrarojos, que també va permetre veure que, a més del pelatge completament blanc, l’animal també tenia els ulls de color vermell. 

Segons apunten els experts de la reserva natural, el nom de la qual és Wolong, es podria tractar d’un exemplar d’ós panda d’uns dos anys d’edat aproximadament. De moment, es desconeix el sexe d’aquest ós, però tot indicaria que tindria un excel·lent estat de salut. Els mateixos responsables del parc van prendre les imatges de l’animal.

La primera prova que els óssos panda albins existeixen

Els experts ja fa anys que asseguren que es té coneixement dels gens que causen l’albinisme entre els óssos pandes, però fins ara mai se n’havia vist cap. Per tant, aquestes imatges són històriques perquè és la primera vegada que es filma un exemplar amb aquestes característiques de pell totalment blanca. D’altra banda, fa temps es van veure exemplars amb la pell marró, cosa que explicaria més mutacions genètiques en aquesta espècie.

En aquest sentit, Duan Zhaogang, director de la reserva natural, assegura que des del parc instal·laran ara més càmeres a la zona on s’ha albirat l’exemplar per tal de captar més imatges de l’activitat diària d’aquest extraordinari animal.

Val a dir que, més enllà d’aquest cas d’albinisme, els óssos pandes viuen un moment crític, ja que, segons dades del Fons Mundial per a la Natura (WWF) facilitades l’any 2014, actualment hi ha tan sols 1.864 exemplars d’aquesta espècie a tot el món, concentrats bàsicament en el seu hàbitat natural, ubicant entre les províncies xineses de Sichuan, Gansu i Shaanxi.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari