rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La BV-5305, a Osona, tallada pel temporal de neu

Ús obligatori de cadenes a la B-522, la BV-5031 i la BV-5114
Carreteres afectades per la neu a tota Catalunya | meteocat

 

El temporal de fred i neu que estem vivint durant aquesta setmana a la major part de Catalunya provoca un gran nombre de contratemps a moltes de les principals carreteres del territori. Per aquest motiu, és important extremar precaucions a l'hora de circular, per així evitar possibles problemes. Des de 'Catalunya Diari' informem de les actualitats a les vies de trànsit.

 

El principal inconvenient l'hem trobat a la BV-5305, a Osona. A poc més de 10 kilòmetres de Vic, la via que connecta Taradell amb Sant Miquel de Balenyà la qual ha estat tallada durant bona part d'aquest matí, com a conseqüències de les fortes nevades que han afectat la comarca. Per aquest motiu, ha estat impossible circular per la mencionada carretera, encara que en aquests moments és obligatori l'ús de cadenes.

 

Ús obligatori de cadenes

Si bé aquesta via d'Osona és l'única tallada a Catalunya, no és l'única afectada, notablement, per la neu. A una altra carretera de la comarca, la B-522, que connecta Manlleu amb Vic, s'ha exigit l'ús obligatori de cadenes per poder transitar normalment, pel que els controls policials revisaran que els vehicles compleixin aquesta restricció.

 

De la mateixa manera, la BV-5114, localitzada al Vallès Occidental, també hi ha marcada l'exigència de l'ús de cadenes a les rodes dels cotxes, requisició que es repeteix a la BV-5031, al Maresme, a la via que uneix Manresa amb Sant Vicenç de Montalt. En aquestes dues carreteres, també s'hi trobaran controls policials per garantir la seguretat dels usuaris.

 

Carretera afectada per la neu | Cedida

 

Neu per tota Catalunya

Finalment, són moltes les vies afectades per l'aparició de neu o gel a les diferents calçades. En aquest sentit, la més destacada és la C-25, on hi ha dos punts notablement afectats com són Santa Coloma de Farners i Gurb. En ambdues localitzacions, es complica la circulació, afectant una de les vies més transitades que connecta les províncies de Girona i Barcelona.

 

De la mateixa manera, les poblacions gironines de Viladrau, Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm tenen altres vies afectades, com les GI-543, la GI-550, la GI-552 i la GI-5411, respectivament. Totes elles també estan afectades per neu o gel, dificultant així la circulació normal per les carreteres.

 

Minut a minut

Segueix el minut a minut del temporal de neu a Catalunya http://bit.ly/2sT1q72