Més de 50 óssos polars envaeixen un arxipèlag rus per trobar menjar

Els experts afirmen que el canvi climàtic està obligant aquests animals a desplaçar-se a altres territoris a la recerca d’aliments. La població viu amb pànic perquè són agressius

Imatge d'un dels 52 óssos «invasors» a Rússia
Imatge d'un dels 52 óssos «invasors» a Rússia | NOTICIAS4VISION

Sovint tenim la imatge que els óssos polars són dòcils i encantadors, sobretot per la publicitat de Nadal o els peluixos, però la veritat és que són totalment el contrari. Així ho estan comprovant els prop de 3.000 habitants d’un arxipèlag remot de Rússia, que viuen atemorits per l’arribada de 52 óssos polars que han envaït la zona a la recerca de menjar i que es mostren molt agressius. 

En general, aquesta espècie d’os té un instint força assassí i mostra una gran agressivitat davant de les seves preses o amenaces. La regió russa afectada per la invasió d’óssos polars és la de Novaya Zemlya, i les autoritats han demanat a la població que no surti de casa fins que s’hagin capturat tots els exemplars, la majoria dels quals es troben a Belushya Guba, població més gran de l’arxipèlag.

Comportament agressiu dels óssos polars

Segons ha explicat el mateix alcalde del municipi, Alexander Minayev, en declaracions a ‘AFP’, molts dels óssos tenen un comportament «agressiu» i, inclús, algunes persones han estat atacades. Els animals també han entrat a diversos edificis públics i habitatges, mentre que la forta olor que es desprèn d’abocadors de la zona també atrau l’atenció dels ossos. Aquests són alguns dels vídeos més impactants enregistrats per habitants de la zona:

«La gent té por de sortir de casa, sobretot per portar els fills a l’escola o als parcs», ha explicat l’alcalde del municipi. Per ara, l’Agència Federal de Recursos Ambientals no aposta per atorgar llicències per disparar els óssos més agressius, però les autoritats no descarten aquesta opció si la situació es posa més perillosa.

Fins ara, els habitants de la regió han intentat disparar a l’aire, tocar el clàxon del cotxe o aixecar barreres per impedir el pas dels óssos, però cap d’aquestes mesures ha servit per allunyar els animals. Aquesta regió està molt custodiada i accedir-hi és molt difícil, ja que pràcticament tots els seus habitants formen part d’una base militar. Un equip d’especialistes arribaran a la zona en breus per analitzar la situació i proposar mesures.  

Imatge presa per un ciutadà de l'arxipèlag afectat de Rússia
Imatge presa per un ciutadà de l'arxipèlag afectat de Rússia | NOTICIAS4VISION

 

El canvi climàtic, el gran culpable d’aquesta situació

El canvi climàtic està al darrera d’aquesta situació crítica a l’arxipèlag rus, ja que els óssos no troben menjar en els seus hàbitats habituals i es desplacen a altres zones, com ara aquesta àrea russa, per alimentar-se. Per tant, estem davant d'un nou problema mediambiental provocat per la contaminació que emet l'home.

Tot i la seva agressivitat, el Fons Mundial per a la Natura avisa que aquests animals són un «problema urgent a tractar» per tal de garantir la seva supervivència i protecció, ja que són una espècie molt vulnerable davant de l’escalfament global.

Aquests animals també pateixen molt els impactes industrials, els conflictes entre óssos polars i la caça insostenible. Per aquesta raó, es tem que, a la llarga, aquesta espècie pugui acabar desapareixent del nostre planeta, cosa que fa urgent prendre mesures preventives per evitar aquest desastre natural.


Comentaris

envia el comentari