Falta aigua: El pantà d’Ulldecona es troba a només el 8% de la seva capacitat

Malgrat els nivells tan baixos dels pantans de la zona, les perspectives de pluja són bones de cara a la setmana vinent

La falta de pluges des del passat mes de desembre i la persistència perllongada de l'anticicló, no està afavorint l'emmagatzematge d'aigua a les conques internes. Especialment crítica és la situació a l’embassament d’Ulldecona, situat a La Pobla de Benifassà, a la província de Castelló. Els seus registres ofereixen dades alarmants perquè a penes arriba al 8% de la seva capacitat i ni tan sols aconsegueix l’hectòmetre cúbic d’aigua embassada quan la seva capacitat màxima és 11 hectòmetres.

Tot i això, val a dir que el pantà d'Ulldecona no és l’embassament que pitjor està dins de l’estructura de la CHJ perquè embassaments situats ja al País Valencià com la presa d'Algar o Escalona, estan amb menys reserves amb tot just l'1,57 i 4,63%, respectivament, d’aigua embassada.

Temporal de llevant a la vista

Si els mapes del temps tenen raó, el canvi de temps que fa dies que es veu de cara a la setmana vinent podria acabar amb una llevantada. En cas de ser així, fet bastant probable, les terres de l'Ebre rebrien una bona regada i l'estat de les conques internes en el tram final de l'Ebre milloraria notablement.

Tot i això, el que encara no està clar del tot és cap a on se situarà aquesta llevantada, si afectarà més directament a Catalunya o al País Valencià. En qualsevol cas, recomanem seguir les pròximes previsions per determinar cap a on es decanta el pronòstic.


Comentaris

envia el comentari