IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

A partir d’aquesta nit i durant el dia de Reis es produirà un canvi de temps a tot Catalunya

Es produiran fortes precipitacions que afectaran gran part del territori i podrien anar acompanyades de nevades ja que les temperatures baixaran notablement

Previsió del temps de demà dissabte 6 de gener de 2018
Previsió del temps de demà dissabte 6 de gener de 2018 | Meteocat

A partir d’aquesta nit de divendres, les temperatures al territori català patiran un gran canvi tant pel que fa a les temperatures, el vent, i la pluja i neu. Una borrasca entrarà per l’oest de la península Ibèrica que posarà en alerta groga a 18 províncies, entre elles Catalunya, on les comarques del Pirineu i Prepirineu i les zones costaneres seran les més afectades, amb fortes pluges acompanyades de vent i una baixada de les temperatures, tant les màximes com les mínimes.

Pluges fortes al litoral

Des de primera hora del dia de Reis, dissabte 6 de gener, s’esperen precipitacions a pràcticament tot el territori. Començaran algunes precipitacions disperses al litoral i al prelitoral sud i central, sobretot al terç sud, que al llarg del matí acabaran estenent-se a la resta de Catalunya

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el litoral i prelitoral patirà fortes pluges a partir del migdia que podrien anar acompanyades de tempesta, mentre que a la resta del territori seran poc abundants i puntualment abundants al Pirineu i Prepirineu. 

Previsió de les precipitacions que es podrien acumular aquests pròxims dies
Previsió de les precipitacions que es podrien acumular aquests pròxims dies | Meteocat

Temperatures més baixes per Reis

La temperatura mínima baixarà lleugerament a tot el territori. En aquest sentit, al Pirineu se situarà entre -1 i 4 ºC i entre 1 i 6 ºC al Prepirineu, a l'igual que a la depressió Central i al prelitoral nord. Una mica més elevades, entre els 4 i 9 ºC, seran a la resta del prelitoral i litoral nord, mentre que al litoral arribaran als 9 i 14 ºC.

Pel que fa a les temperatures màximes, també patiran un descens entre lleuger i moderat. Les comarques del litoral i prelitoral tindran temperatures d’entre 10 i 15 ºC. D'entre 8 i 13 ºC al Prepirineu i a la depressió Central. I al Pirineu la temperatura màxima oscil·larà entre els 5 i els 10 ºC.

La cota de neu a partir dels 900 a molts punts

Com a conseqüència de les precipitacions que estaran presents a quasi tota Catalunya i la notable baixada de temperatures, la cota de neu se situarà a partir dels 900 metres a molts punts del territori. A la Terra Alta la cota podria arribar a baixar per sota dels 800 metres a partir de mitja tarda i al Pirineu es podrà acumular més de 20 centímetres de neu nova sobre els 1700 metres.


Comentaris

envia el comentari