IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Patacs d’aigua, llampegades i calamarsades en l’últim dia de tempestes extenses

Les precipitacions han caigut sobretot a l’interior i prelitoral de Barcelona i Girona amb registres de més de 40 litres

La tempesta de Montserrat ha estat especialment intensa
La tempesta de Montserrat ha estat especialment intensa | Collmeteo

Aquest dimarts hem tornat a tenir l’enèsima però última tarda de tempestes intenses i extenses a molts punts de l’interior. Aquesta vegada, els ruixats han caigut amb especial força a les comarques del prelitoral i interior de Barcelona i Girona amb patacs d’aigua que han deixat més de 40 litres, llampegades i calamarsades.

A partir de migdia i durant les primeres hores de la tarda, el cel s’ha enfosquit a molts punts de l’est, sobretot al prelitoral i a la serralada transversal. Destaca la calamarsada que ha caigut a la Llacuna (Anoia) amb grans de gel de fins a 1 centímetre, així com les que hi han hagut en altres punts, com ara a Olot o a Sant Cugat del Vallès.

Tot i que Protecció Civil ha hagut d’activar la prealerta del pla Inuncat en algunes zones, a diferència de dilluns, no hi ha hagut desperfectes ni greus conseqüències a causa de les tempestes. En aquest enllaç trobareu el recull d’imatges i de dades que van deixar les greus inundacions d’ahir a Balaguer i a la Noguera.

Tot i així, la pluja s’ha deixat veure a zones molt poblades avui, com ara els dos Vallesos o l’àrea de Girona. Aquestes són algunes de les imatges que ens han deixat les tempestes:

Les xifres

Entre les dades de pluja recollida aquest dimarts, destaquen els 42 litres per metre quadrat de Montserrat (Bages), 21,6 d’ells caiguts en tan sols 30 minuts. També són rellevants els 41 de la Llacuna (Anoia), molts d’ells caiguts també en només mitja hora, o els 27 de Banyoles (Pla de l'Estany), 11 dels quals han caigut en tan sols 10 minuts amb un veritable aiguat. Aquestes són les dades més importants del dia:

  • Montserrat: 42 l/m2
  • La Llacuna: 41 l/m2
  • Darnius: 33 l/m2
  • Banyoles: 27 l/m2
  • Olot: 20 l/m2
  • Vacarisses: 15 l/m2
  • Solsona: 15 l/m2
  • Vilanova de Meià: 15 l/m2
  • Falset: 9 l/m2

Evolució de les tempestes

Al llarg de les pròximes hores, encara poden caure alguns ruixats i tempestes a punts del prelitoral i de l’interior que localment poden ser intenses i anar acompanyades de calamarsa. No obstant, la tendència és que es vagin debilitant i acabin desapareixent al vespre. Dimecres donarem per acabat aquest llarg episodi de tempestes de tarda extenses a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari