rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Perill molt alt de nevades a set comarques del vessant nord del país

La previsió del SMC indica un «perill molt alt» de nevades en aquests punts de la geografia catalana
Imatge d'arxiu d'una nevada | CatalunyaDiari.cat

 

L’afectació del temporal de neu del dimecres, 28 de febrer, viurà moments de màxima efervescència. Al Pirineu i sobretot al Prepirineu, més concretament, ja compten amb l’alerta vermella des de primera hora d’aquest matí i es preveu que s’acumulin més de 30 centímetres de neu en aquests punts.

 

La situació, d’altra banda, és més que previsible perquè l’alerta vermella del Servei Meteorològic de Catalunya contempla un «perill molt alt» de nevades. A més, s’espera que el temporal en aquestes cotes més altes perduri fins a mitja tarda i cedeixi a partir de les sis de la tarda.

 

La previsió de nevades per al dimecres, 28 de febrer | smc

 

Quines són les comarques més afectades?

Fins a set comarques del vessant nord del país quedaran emblanquinades segons preveu el SMC. Amb una previsió que indica que per sobre dels 1000 metres d’altitud es poden superar els 50 centímetres, les comarques afectades pel temporal seran l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès i el Berguedà.

 

Al punt de les dotze del migdia, així mateix, s’espera que sigui el seu moment de màxima esplendor a tot el país. Gairebé tot el cordó de comarques que envolten el Prepirineu quedaran afectades per les nevades —zones costaneres com l’Alt i el Baix Empordà correran un «perill alt»— i les comarques de la costa de Barcelona i Tarragona quedaran afectades pel temporal.

Les 12 del migdia, hora crítica

Al punt de les 12, tot el país quedaria exposat a un risc evident de nevades. L’esmentat Prepirineu, de fet, quedaria totalment envoltat per un amplíssim cordó de comarques que podrien ser ‘víctimes’ d’aquestes nevades.

 

A partir de les 6 de la tarda, d'altra banda, el temporal aniria clarament a la baixa i només les comarques del nord quedarien alertades per les nevades.