Polèmica al Canadà per un pescador que va llençar un explosiu per espantar lleons marins

El vídeo s’ha fet viral i l’home, que ha justificat l’acció per «necessitat», ha rebut una allau de crítiques. Les autoritats pesqueres canadenques han obert una investigació

Imatge del moment en què el pescador llença l'explosiu al mar
Imatge del moment en què el pescador llença l'explosiu al mar | Instagram

Forta polèmica al Canadà per un vídeo que s’ha fet viral i que portarà molta cua. En les imatges es pot veure a un pescador que llença un explosiu a un grup de lleons marins a la zona de l’estret de Geòrgia, a prop de Vancouver. Els animals rodejaven el vaixell on es trobava l’home i, un cop hi ha l’explosió, es submergeixen ràpidament a sota de l’aigua i deixen un silenci sepulcral.   

L’home es diu Allan Marsden i és un pescador comercial. En les imatges es pot veure com encén un explosiu que es coneix amb el nom ‘d’ós banger’, ja que s’utilitza sovint per espantar els óssos i altres animals perillosos. Durant tota l’escena, es pot sentir a l’home rient. Aquest és el vídeo que ha publicat l’organització animalista ‘SeaLegacy’ al seu compte d’Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Warning: This video contains graphic content // A Facebook group pushing for what it calls 'population management' of seals and sea lions on Canada's Pacific coast recently shared a video of a herring fisherman throwing an explosive into a group of sea lions in the Strait of Georgia. The fisherman is on record with @cbcnews as stating that his intended purpose was to disperse sea lions and not to kill them, as he was checking to see if the herring were ready to spawn. There is no scientific evidence to justify abuse or a ‘cull’ of predators - seals and sea lions, in this case - as the best way to manage marine ecosystems. It should go without saying, but we’ll say it anyway: setting off explosives next to the head of an animal will cause irreparable damage. If it does not injure it enough to kill, it will probably damage its hearing, or destroy an eye. It is illegal to disturb marine mammals on the B.C. coast, which includes the use of acoustic deterrents such as seal bombs or other explosives. Tell the Department of Fisheries and Oceans what you think of this behaviour: @jonathanwnv, @fisheriesoceanscan. Or contact Minister Wilkinson directly by phone 1.613.775.6333 or email Jonathan.Wilkinson@parl.gc.ca And please visit us online to join our global movement that's working to create healthy and abundant oceans. #seals #sealions #bcpoli #animalcruelty #cdnpoli

Una publicación compartida de SeaLegacy #TurningTheTide (@sealegacy) el

Moltes crítiques i investigació oberta per aquesta acció

Immediatament, el vídeo ha corregut com la pólvora per les xarxes i s’ha fet viral, generant una forta allau de crítiques contra el pescador per una acció que no ningú entén. En aquest sentit, l’home assegura que la intenció era espantar els animals i no matar-los, amb l’objectiu que marxessin i fos més fàcil la pesca. «Volem guanyar-nos la vida i només estem tractant de trobar una manera per solucionar aquest problema», va explicar l’home als mitjans nacionals.

En aquest sentit, el pescador es defensa dient que els lleons marins s’han convertit en un problema per al sector pesquer i que el vídeo pretenia explicar aquesta problemàtica al públic. Tot i aquestes explicacions, les autoritats pesqueres del Canadà han obert una investigació per esclarir els fets i les crítiques no paren d’augmentar.

En aquest sentit, l’organització ‘SeaLegacy’ per a la protecció de la fauna marina afirma que no hi ha «cap evidència científica» que justifiqui aquesta acció. A més, afirma que les explosions properes al cap d’un animal causen «un dany irreparable».


Comentaris

envia el comentari