IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un zoològic de Polònia compta amb un curiós pingüí albí

Es tracta d’una cria d’aquesta espècie d’El Cabo. Fins ara, l’exemplar ha viscut separat de la resta de pingüins pel risc que el maltractessin pel seu aspecte diferent

Imatge de l'exemplar de pingüí albí que hi ha al zoo de Gdansk
Imatge de l'exemplar de pingüí albí que hi ha al zoo de Gdansk | MICHAL RYNIAK

El zoològic de Gdansk, a Polònia, compta des de fa poc amb un pingüí ben curiós que poques vegades s’ha pogut veure. Es tracta d’un curiós pingüí albí de tan sols tres mesos, segurament l’únic que existeix en captiveri a tot el món. Concretament, és una cria de pingüí d’El Cabo, espècie sud-africana en perill d’extinció. No té pigmentació negra i encara no té nom perquè falta determinar el seu sexe a partir d’un examen mèdic que se li farà més endavant per evitar-li estrès.

«Està fort i té una bona salut; menja bé i els seus pares el cuiden molt bé, cosa que és molt important», ha explicat recentment el director del zoo, Michal Targowski. De moment, la cria viu amb els seus pares i quatre pingüins més, els més tranquils d’un grups de 70 exemplars que habiten en aquest parc polonès.

Segons els experts, una au d’aquestes característiques tan diferencials tindria poques possibilitats de sobreviure en un grup nombrós, ja que seria rebutjada per la resta d’exemplars per la seva aparença. Per aquesta raó, fins fa ben poc l’animal ha viscut separat de la resta del grup. De moment, la majoria de pingüins d’aquest zoo encara no han acceptat l’exemplar albí, ja que una au inadaptada s’exposa fàcilment al rebuig i a les agressions físiques per part dels seus suposats companys.

El pingüí intenta relacionar-se amb altres exemplars de la seva espècie però hi ha alguns que encara no l'accepten pel seu color
El pingüí intenta relacionar-se amb altres exemplars de la seva espècie però hi ha alguns que encara no l'accepten pel seu color | MICHAL RYNIAK

 

Acompanyat dels pingüins més amistosos

Tot i aquest probable rebuig per part de la majoria del grup, els responsables del parc han fet un pas endavant i han posat el pingüí albí en un espai on viuen els exemplars més amistosos del grup i els seus pares. 

Amb un pes de mig quilo i una alçada de 28 centímetres, l’animal és molt tímid i s’espanta fàcilment. Com que no té pigment negre protector, l’albí és un pingüí propens a les malalties, raó per la qual requereix un tracte especial.

Aquesta espècie de pingüí viu en llibertat només a les illes de les costes sud-africanes, entre Namíbia i Port Elisabeth, a Sud-àfrica, però la seva població està caient en picat per culpa de la contaminació i de la reducció del seu hàbitat. Per aquesta raó, el personal d’aquest zoològic de Polònia està molt content i orgullós de comptar amb un nou exemplar, aquesta vegada albí.


Comentaris

envia el comentari