Alerta per una plaga de gripaus verinosos a Florida

Aquesta espècie pot afectar especialment a nens i animals de companyia. La calor de finals d’hivern i les pluges torrencials han permès l’aparició en massa d’aquest amfibi

Els gripaus estan saturant l'estat de Florida
Els gripaus estan saturant l'estat de Florida | Twitter

L’alerta s’ha disparat a Florida, als Estats Units, per l’aparició d’una plaga de gripaus verinosos aquests últims dies que està preocupant i molt a les autoritats i a tota la població. Aquests gripaus, de l’espècie Bufo, segreguen una substància tòxica que pot ser molt perillosa per als animals i causar erupcions en humans, especialment en nens, el col·lectiu més vulnerable.

Fa uns dies, aquests amfibis van començar a aparèixer per jardins, piscines, carrers i, fins i tot, a dins d’algunes cases. Amb el pas dels dies, s’han estès per molts punts de l’estat i s’han convertit en un autèntic maldecap. La majoria d’exemplars són de mida petita i de fàcil ingerència per part dels animals, raó per la qual poden ser molt perillosos.

El temps càlid i plujós, causa principal d’aquesta plaga

Es dona la circumstancia que l’estat de Florida ha patit força calor atípica aquests últims dies d’hivern, alhora que hi ha hagut pluges torrencials. Unes condicions meteorològiques perfectes per permetre la reproducció d’aquests gripaus, que s’han estès des dels llacs naturals fins a les zones urbanes.

De fet, un dels punts més afectats per aquesta plaga és la ciutat nord-americana de Palm Beach Gardens, on la presència d’aquests amfibis no para de créixer. En aquesta zona, els gripaus entren inclús a dins de les piscines i dificulten el dia a dia dels veïns i veïnes que hi viuen. La previsió meteorològica per als pròxims dies fa pensar que els gripaus es continuaran reproduint i estenent-se, arribant a més zones de l’estat. 

Sens dubte, el canvi climàtic i l’escalfament global estan provocant alteracions en el tempsaquests últims anys. Tot plegat repercuteix també a la flora i la fauna de tot el planeta, ja que els factors meteorològics són cada vegada més extrems i això fa que algunes espècies animals no suportin aquests canvis, mentre d’altres multipliquen el nombre d’exemplars degut a que suporten situacions més extremes.


Comentaris

envia el comentari