Una plaga de meduses envaeix les platges de Barcelona i Tarragona

Es tracta de meduses del tipus “velella” i no són perilloses
asd
Les meduses "velella" han aparegut a moltes platges catalanes | Arxiu

 

 

 

Els últims dies, moltes platges de Barcelona i de la Costa Daurada han vist com es tenyien de color blau i lila per l’arribada de centenars de meduses mortes. Es tracta d’una plaga de l’espècia “velella” i és inofensiva, tot i que es recomana no tocar els exemplars amb els dits i després fregar-se els ulls.

 

 

Les meduses s’han pogut veure a moltes platges des del Tarragonès fins el Maresme. Poblacions com Barcelona i Tarragona ciutat, Badalona, El Vendrell, Sitges o Vilassar de Mar han patit l’arribada d’aquesta plaga. Fa uns dies també es van veure els mateixos animals a punts de la costa de Girona.

 

 

L’ajuntament de Barcelona ja va anunciar que no les retiraria de la platja al considerar que es tracten de restes biològiques i no tòxiques. Per contra, el consistori de Tarragona ciutat sí que retirarà aquests invertebrats.

 

 

Molts usuaris han compartit a les xarxes socials les imatges de les meduses:

 

Les barquetes de Sant Pere

Les meduses “velella” també són conegudes com “les barquetes de Sant Pere” i acostumen a aparèixer entre el maig i el juny. La seva arribada es deu bàsicament a una mescla de factors meteorològics i biològics.

 

 

El fet que a tota la zona hagi bufat el vent marítim del sud aquests últims dies i que l’espècia estigui en ple creixement del nombre dels seus membres mar endins, és el motiu més probable pel qual poden haver arribat de forma massiva aquests exemplars a les platges de casa nostra.  

 

 

Aquesta espècia és molt petita i, un cop a la sorra, sembla una bossa de plàstic. Els animals tenen una mena de vela al damunt que utilitzen per moure’s amb l’ajuda del vent a la superfície marítima. No són de les meduses més perilloses, però els seus tentacles provoquen urticària.Comentaris

envia el comentari