IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les platges de Barcelona pateixen les afectacions més greus dels últims 30 anys

El dur temporal marítim i de vent ha causat molts estralls al litoral central, amb una xifra de danys que pujar fins als 250.00 euros

El cap del servei de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, ha assegurat aquest dimecres que les platges metropolitanes han patit les pitjors afectacions dels últims 30 anys a causa del fort temporal Gloria. Els rècords de vent i les insòlites onades que arribaven fins als 6 o 7 metres , han deixat passejos marítims destruïts o greument afectats al litoral barcelonès.

Abans de l’episodi Gloria, les platges ja es trobaven en una situació dèbil a causa dels episodis que hi va prèviament els dies 5 i 20 de desembre. Però amb l’arribada de la potent borrasca ‘Gloria’, les platges no han pogut resistir les seves inclemències i han quedat del tot debilitades i malmeses.

A la ciutat de Barcelona, les platges més afectades han sigut la de Llevant, la Nova Mar Bella i la Mar Bella, encara que la resta de platges també han patit greus danys com ara la de Castelldefels, Viladecans, El Prat del Llobregat i Badalona.

De cara el balanç econòmic, Palacios estima que els danys arriben fins a una xifra de 250.000 euros, sense tenir en compte els passejos marítims, les instal·lacions de llum i la restitució de la sorra, unes tasques que suposaran un augment d’aquest cost.

Platges cada vegada més dèbils

El fort temporal ha causat que algunes de les principals platges hagin perdut al voltant de 2 metres de cota de sorra, deixant visibles les instal·lacions d’aigua i electricitat, entre d’altres. Malgrat que la sorra retornarà de manera natural a les platges, no ho farà al 100%.  

De cara a l’estiu, Dani Palacios assegura que les platges barceloneses seran més reduïdes i no seran iguals que l’any passat, encara que mantindran una grandària suficient perquè tothom hi tingui cabuda.

D’altra banda, Palacios ha alertat que des del 2017, s’està veient un canvi en la tendència dels temporals que afecten la costa central, on cada vegada les afectacions dels temporals causen un deteriorament més gran dels passejos marítims. A més, cal afegir-hi que de manera natural, les platges cada vegada els costa més recuperar el seu estat, debilitant-les davant de nous temporals. 


Comentaris

envia el comentari