IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Imatges de la sorprenent pluja d’aranyes al Brasil

La calor i la humitat de la zona han propiciat aquest fenomen que s’ha fet viral. La veritat, però, és que els centenars d’insectes que hi havia no queien literalment del cel

Imatge que mostra com si les aranyes caiguessin del cel | Youtube

Imatges espectaculars les que ens arriben des del Brasil d’una pluja de centenars d’aranyes. Els fets van tenir lloc a la zona d’Espírito Santo do Dourado, a uns 250 quilòmetres al nord-est de Sao Paulo. No obstant, malgrat la impressionant imatge, els experts afirmen que els insectes no queien literalment del cel.

Segons informa ‘The Guardian’, aquest fenomen no és tan estrany que tingui lloc en aquest punt del Brasil a causa de les condicions climàtiques de calor i humitat. Però en realitat, les aranyes no queien del cel, sinó que estaven suspeses d’una xarxa gegant ‘invisible’, segons l’expert en aracnologia de la Universitat Federal de Minas Gerais, Adalberto dos Santos.

El vídeo, que l’ha enregistrat Joao Pedro Marinelli, un jove menor d’edat que es dirigia cap a la granja dels seus avis, s’ha acabat fent viral i ha donat la volta al món per la impressió que arriba a crear veure tantes aranyes ‘caure’ del cel:

Un efecte visual espectacular al cel

La primera sensació que la gent va tenir quan va veure aquell fenomen és que les aranyes queien del cel. Però la realitat és que aquests insectes, de l’espècie Parawixia bistriata, fan unes teles molt grans però que son imperceptibles per a ull humà. Per aquesta raó, la sensació a primera vista és que estiguin flotant i cauen literalment com si fos pluja, quan en realitat estan fixes a la seva xarxa. 

Aquest tipus d’aranya es comporta de manera social amb la resta de membres i surten a la tarda a construir les teles gegants pels camps i boscos, que poden arribar a fer fins a quatre metres d’ample i tres de gruix. Una gran estructura de la naturalesa que pot acollir a centenars d’aranyes alhora i que, com que no es pot apreciar a simple vista, dona aquesta sensació d’insectes flotant o caient del cel.


Comentaris

envia el comentari