IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pluja artificial a Tailàndia per combatre la contaminació

La capital del país, Bangkok, es troba aquests dies a nivells de pol·lució molt elevats i perillosos per a la salut. Uns avions llencen precipitacions que arrosseguen la pols ambiental al terra

Tailàndia opta per la pluja artificial per reduir la contaminació a Bangkok | EFE

Tailàndia ha hagut d’emprendre una mesura excepcional per tal de fer front als alts nivells de contaminació que aquests dies són especialment elevats i molt perillosos per a la salut humana a la capital del país, Bangkok. La iniciativa consisteix en què uns avions llencen pluja artificial des de l’aire que, combinada amb les precipitacions naturals, arrossega la pol·lució fins al terra. A més, els bombers també ruixen amb aigua a pressió els carrers.

D’aquesta manera, la qualitat de l’aire millora i es redueixen els alts nivells de contaminació, que les autoritats qualifiquen de nivells «insalubres» a molts punts de la capital. De fet, la pluja artificial, que es va començar a llençar aquest dimarts, ha ajudat a millorar els nivells de pol·lució, però encara es superen els barems recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En aquest sentit, els nivells de contaminació a Bangkok han arribat aquesta setmana als 144 micrograms per metre cúbic (µgr/m³) de partícules de 2,5 micras o menys diàmetre (PM2,5), quan el límit que fixa l’OMS és de 25 µgr/m³ per dia, ja que superar aquesta xifra en aquestes partícules pot incrementar el risc de malalties respiratòries, cardiovasculars i càncer. De fet, aquests dies els infants, la gent gran i la gent amb problemes respiratoris estan en alt risc alt per a la seva salut en aquesta ciutat.

Els nivells de contaminació són molt elevats aquests dies a Bangkok | EFE

 

Anar contra la natura per arreglar els problemes causats per l’home

No cal dir que la solució principal no seria la de general pluja artificial, sinó que el més correcte seria reduir les emissions de gasos. Però com que Tailàndia, igual que molts països del món, en lloc de contaminar menys incrementa la pol·lució, la solució que han pres les autoritats és la de generar pluja artificial mitjançant productes químics o altres tècniques des d’avions. És a dir, anar contra la natura per solucionar els problemes causats per l’home. 

Bangkok és la capital de Tailàndia i és una de les ciutats més contaminants del món | Arxiu

 

Bangkok, una de les ciutats més contaminants del món

Aquesta mesura s’allargarà ben bé fins aquest divendres, tot i que les autoritats han recordat que la millor manera de dissipar la contaminació és el vent o l’arribada de pertorbacions que ventilin l’aire. Bangkok és la 20ª ciutat amb més contaminació del món segons un rànquing de l’empresa ‘Air Visutal’ que encapçalen Pristina, Lahore (Pakistan) y Dhaka.

La capital tailandesa ha vist incrementats de manera espectacular els seus nivells de contaminació els darrers anys, principalment per les cremes controlades en l’agricultura, les indústries i el trànsit. 


Comentaris

envia el comentari