Polèmica en un zoo anglès per un joc entre humans i lleons

El centre ha impulsat una iniciativa en què les persones poden jugar al joc d’estirar la corda amb els animals des de la tanca. Les entitats animalistes han posat el crit al cel

Imatge del joc d'estirar la corda amb lleons
Imatge del joc d'estirar la corda amb lleons | Zoo de Dartmoor

Forta polèmica la que ha generat una iniciativa del zoològic de Dartmoor, a la localitat de Plymouth, al Regne Unit. El centre ha iniciat una activitat en què les persones poden interactuar amb els lleons. Concretament, els visitants poden jugar al joc d’estirar la corda amb els animals des de darrera les tanques de seguretat. Més enllà de semblar divertit i innovador, les entitats animalistes han posat el crit al cel per un possible maltractament animal. 

El joc consisteix en què els visitants, entre els quals hi poden haver nens de fins a 8 anys, es posen darrera de la tanca estirant una corda. A l’altra banda hi ha un lleó que entra en el joc i estira també de la corda. Tot plegat consisteix en veure qui acaba guanyant, i els responsables del parc asseguren que aquesta activitat permet als animals mantenir en bon estat de salut les seves dents i els músculs, ja que necessiten fer la força que farien en vida salvatge. En una publicació al Facebook, el zoo ha penjat aquest vídeo en què es veu a personal del centre jugant amb un dels lleons:

Benefici per als lleons o maltractament animal?

«Aquest tipus d’activitat és molt important per tal de mantenir els felins en forma i saludables, fent-los treballar per aconseguir menjar i formant la seva massa muscular», afirma el zoo en la publicació del vídeo a Facebook, afegint que aquest joc es farà, de moment, durant els mesos de més fred.

D’aquesta manera, els responsables del parc justifiquen aquesta activitat que, asseguren, ofereix diversió a totes les parts i beneficia la salut dels animals. Però aquestes explicacions no han servit per apagar el foc d’una polèmica que cada cop és més gran. Entre les crítiques, una de les més sonades és el fet que el lleó no rep menjar si no guanya, cosa que el propietari del parc, Benjamin Mee, ja s’ha afanyat a negar. «Òbviament, això no és veritat», ha afirmat.

En aquest missatge publicat a Twitter, l’entitat animalista Born Free Fundation demana al zoo que aturi aquesta activitat que, assegura, atempta contra el respecte cap a aquests animals. La mateixa organització ha obert una petició per aconseguir signatures per frenar aquesta iniciativa.


Comentaris

envia el comentari