Els polls han nascut en el terrat d'un conegut hotel de l'Hospitalet de Llobregat

Neixen 4 polls de falcó pelegrí al terrat d’un hotel de l’Hospitalet de Llobregat

Aquests naixements formen part d’un projecte que va començar fa 20 anys per impulsar la reintroducció de l’espècie a Barcelona i l’àrea metropolitana amb bons resultats

Bones notícies per a l’ecosistema de l’àrea de Barcelona. Un total de 4 polls de falcó pelegrí han nascut al terrat d’un conegut hotel de l’Hospitalet de Llobregat  després que fa 10 anys es va instal·lar en aquest punt una caixa niu per potenciar la reproducció d’aquesta espècie animal. No ha estat fins ara que una parella de falcons l’ha trobat i ha criat.

Aquest és un esdeveniment important en el camí cap a la reintroducció d’aquesta espècie a Barcelona i en tot el seu entorn en el marc d’un projecte que va començar fa 20 anys. En aquest cas, els polls han nascut a uns 107 metres d’altura, just al terrat de l'emblemàtic hotel Hesperia de l'Hospitalet, i un equip de biòlegs i ornitòlegs han pujat fins aquest terrat per tal d’anellar els polls.

Imatge d'un exemplar de falcó pelegrí
Imatge d'un exemplar de falcó pelegrí | Arxiu

 

El falcó pelegrí, una espècie que va arribar a desaparèixer de Barcelona

El falcó pelegrí és una espècie que havia viscut en l’entorn de Barcelona fins que l’any 1973 van matar l’última parella que quedava a la ciutat. Molts anys després, concretament el 1999, un grup de biòlegs, amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, van iniciar un projecte per reintroduir l’espècie a la capital catalana i, fins ara, s’han registrat fins a 9 parelles de falcons que fan niu amb fins a 22 pollets, xifra rècord fins ara. 

Segons els experts, el fet que s’incrementi més fauna en un punt fa que augmenti també la qualitat ambiental de la zona. El falcó pelegrí nidifica en cingles i penya-segats, raó per la qual a les grans ciutats busca els edificis més alts, alimentant-se principalment de coloms, cosa que afavoreix els ecosistemes urbans.

En aquests darrers 20 anys, els falcons han nidificat a punts com ara la Sagrada Família o a la Torre Realia, però ara també en aquest hotel de l’Hospitalet. Els experts posen en valor el fet que els falcons allunyen a coloms i gavines, cosa que manté més neta la zona on s’hi troben.