IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pony, l’orangutan que va ser prostituïda a Indonèsia

L’animal treballava en un prostíbul a Indonèsia on era maquillat i depilat per ser abusat sexualment per homes que acudien al lloc, la majoria treballadors agrícoles

Imatge de l'abans i després de Pony
Imatge de l'abans i després de Pony | Fundació BOS

La humanitat a vegades dona senyals d’arribar a autèntics extrems, i això és el que ha passat a Indonèsia. Concretament a Kereng Pangi on, fins l’any 2003, una orangutan anomenada Pony estava prostituïda i obligada a excitar als clients que requerien els seus serveis. Amb l’objectiu que semblés una dona, Pony era maquillada, depilada i vestida amb joies. 

Precisament, la majoria de clients eren treballadors agrícoles que vivien al camp i que sol·licitaven abans els serveis de l’orangutan que els de les dones que treballaven esclavitzades sexualment al prostíbul. Un panorama dantesc que torturava psicològicament l’animal, ja que, quan requeria cures, només podia ser atès per dones, ja que tenia por dels homes. Pony va ser separada de la seva mare només néixer.

Imatge de Pony a les instal·lacions on viu
Imatge de Pony a les instal·lacions on viu | Fundació BOS

 

Rescat de l’animal davant de les atrocitats

Quan van començar a circular històries sobre Pony, l’Autoritat Central de Conservació i Recursos Naturals de Kalimantan (BKSDA) i la Fundació BOS van iniciar una investigació. Finalment, es van confirmar les violacions que patia l’animal i moltes associacions proteccionistes van presentar denúncies contra aquesta situació.

El rescat i el punt i final a aquest negoci va culminar l’any 2003, quan 35 policies armats van entrar al prostíbul per recuperar l’animal. No obstant, el negoci amb Pony era tan gran i es guanyaven tants diners que els propietaris del local es van negar a entregar-la i hi va haver enfrontaments que van acabar amb fina feliç per l’orangutan.

Imatge de Pony al mig del bosc
Imatge de Pony al mig del bosc | Fundació BOS

 

Les seqüeles després del maltractament

Per sort, actualment Pony viu a les instal·lacions de la Fundació BOS, ubicada a l’illa asiàtica de Borneo. Ara mateix l’animal ja té 15 anys i s’ha adaptat molt bé al recinte, on conviu amb altres orangutans. No obstant, l’adaptació va ser molt difícil degut als forts traumes que patia per culpa dels maltractaments.

Per exemple, al principi, quan un home de la fundació se li apropava es retirava cap a un racó i se li escapava l’orina degut al pànic que tenia. A més de les lesions psicològiques, també en tenia de físiques, ja que, com que cada dia era rapada, el pelatge no creixia a bon ritme, cosa que la feia molt vulnerable a mosquits o lesions. 

Pony es troba ara en bones mans i està plenament recuperada i en bon estat de salut. No obstant, la seva història li farà impossible viure en llibertat. Es calcula que al voltant de 1.000 orangutans son assassinats cada any a Indonèsia amb l’objectiu que les seves cries es puguin vendre al mercat negre. Per cada exemplar recent nascut se’n maten quatre, una xifra horrorosa.


Comentaris

envia el comentari