Imatge d'un porc senglar caminant

Un grup de porcs senglars es passeja per la part alta de Barcelona

Els fets van passar aquest cap de setmana de nit i els animals es van deixar veure al barri de Vallcarca davant de la sorpresa d’una conductora que va enregistrar el moment

Els porc senglars ja s’han convertit pràcticament en uns veïns més dels municipis que voregen la serra de Collserola i sovint es deixen veure per zones urbanitzades molt poblades. En aquest sentit, aquest cap de setmana una família d’aquests animals s’ha deixat veure de nit pel barri de Vallcarca de Barcelona.

Una conductora que circulava de nit per un carrer d’aquest barri de la part alta de Barcelona es va trobar amb els animals, va aturar el vehicle i va poder enregistrar amb el seu telèfon mòbil aquest moment. En les imatges es pot veure una família nombrosa de porcs senglars formada per tres adults i, com a mínim, set cries. Tots ells no es mostren gens alterats per la presència del vehicle i, lluny d’espantar-se, continuen caminant sense problema per la carretera.

La invasió dels porcs senglars a l’àrea de Barcelona

Al llarg dels últims anys, la presència de porcs senglars s’ha vist molt augmentada a l’àrea de Barcelona, concretament al voltant de la serra de Collserola. Les principals raons que expliquen aquest auge són el fet que el senglar no té depredadors en aquesta zona i, per tant, perden la por als humans, així com la facilitat d’accedir a menjar a partir dels contenidors de les ciutats que fa que baixin freqüentment de la muntanya per alimentar-se.

Tot plegat provoca que a la part alta de la capital catalana i a totes les ciutats metropolitanes que voregen el parc de Collserola sigui freqüent veure aquests animals passejant-se amb calma, especialment de nit. Una situació, però, que també es repeteix en altres zones de Catalunya.

Val a dir que els porcs senglars són animals que poden arribar a ser molt perillosos, sobretot si es veuen amenaçats i van amb cries, ja que es posen a la defensiva i poden arribar a atacar. Per tant, si us creueu alguna vegada amb algun d’aquests animals intenteu mantenir la calma i, sobretot, no us hi heu d’apropar ni alimentar-los.