ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Porten als jutjats a 3 persones per caçar ocells prohibits a Lleida

També han sancionat un caçador per usar una trama amb un mamífer com a esquer sense tenir l'autorització administrativa corresponent

Un dels ocells capturats pels acusats
Un dels ocells capturats pels acusats | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han presentat diligències als jutjats contra tres persones per caçar ocells fringíl·lids aquesta setmana a Balaguer (Lleida). Segons han informat a través de les xarxes socials, els autors de la caça podrien ser acusats d'un delicte contra la fauna. Durant l'actuació, van decomissar una cadernera i un telèfon mòbil que usaven com a reclam per atraure les aus. Així mateix, també els van requisar una xarxa abatible de sis per nou metres.

D'altra banda, a la comarca lleidatana de l'Alt Urgell, els Agents Rurals han decomissat 14 ceps i una ballesta. En aquest sentit, recorda que està prohibit tant el seu ús com la seva tinença. Finalment, al Pallars Jussà, han denunciat un veí per usar una trama amb un mamífer com a esquer sense tenir l'autorització administrativa corresponent. Les captures, expliquen, podien ser de diversos depredadors de la zona, entre els quals, hi ha espècies protegides.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Altres casos semblants a Lleida

Els Agents Rurals han denunciat penalment a dues persones a la comarca del Solsonès (Lleida) per caçar ocells fringíl·lids amb vesc. Segons han informat els agents a través de les xarxes socials, tant la caça com el mètode estan prohibits per la normativa. Paral·lelament, en un control de caça menor en la modalitat del tord realitzat a la comarca de l'Urgell (Lleida) aquesta setmana, han detectat una persona amb la llicència de caça i l'assegurança caducats. Així mateix, han interceptat a un altre caçador sense documentació i, a un últim, caçant espècies no cinegètiques. Els Agents Rurals van realitzar durant la setmana passada un total de 395 inspeccions i 29 denúncies de caça a tot Catalunya.

Membres del cos d'Agents Rurals van identificar el passat mes de setembre in fraganti per segona vegada en menys de quatre mesos una mateixa persona de Cervià, a la comarca lleidatana de les Garrigues, utilitzant llaços no selectius per a la captura i mort de fauna. Segons van informar els Agens Rurals a través de les xarxes socials, les investigacions van iniciar-se fa un parell d'anys. Presumptament aquest tipus de trampes anaven dirigides per a la captura de peces de caça major. En ambdós casos es tractaria del mateix delicte i de la mateixa manera d'actuar, fet que podria constituir un presumpte delicte continuat, un agreujant que pot comportar sancions amb la meitat superior de la condemna penal. En aquest sentit, els Agents Rurals expliquen que si qualsevol persona es troba amb alguna d'aquestes trampes, el més aconsellable és no tocar-la i donar-ne avís el més aviat possible.


Comentaris

envia el comentari