Possible episodi de pluja i clara baixada de temperatures per la setmana vinent

Deixaríem enrere el temps estable i les temperatures baixarien de forma general

La neu podria baixar fins als 1.000 metres a punts del Pirineu | cedida

Després de molts dies amb l'anticicló afectant Catalunya amb un temps molt estable arreu del país, sembla que s'obren les portes a un possible canvi radical en el temps per la setmana vinent. El canvi de temps acabaria amb aquest temps estable, sembla que la part més important del canvi de temps arribaria a Catalunya a finals de setmana. Tot i que encara és complicat donar tots els detalls del canvi, el que sí que es pot anar confirmant és que la setmana vinent tindrem un temps més complicat.

Els últims mapes del temps indiquen aquest canvi de temps que afectaria Catalunya a finals de la setmana vinent. El pas de diferents fronts la pròxima setmana per la península Ibèrica obriria el pas a aquest canvi de temps. Sembla que a finals de setmana un d'aquests fronts acabaria amb la formació d'una borrasca al mar Mediterrani que portaria pluja a pràcticament tota Catalunya. Podríem tenir un episodi de llevant entre dissabte i diumenge de la pròxima setmana que deixi precipitacions abundants a molts punts del litoral.

També serà remarcable l'arribada d'una massa freda que ens portaria una clara baixada de les temperatures a totes les comarques, especialment a partir de divendres. Amb aquesta baixada de temperatures la cota de neu també podria baixar i durant el pròxim diumenge podria baixar fins a cotes al voltant dels 1.000 metres d'altitud. Caldrà estar pendents dels mapes del temps els pròxims dies per acabar d'afinar més la situació, el que es pot anar confirmant és que el temps estable i anticiclònic a Catalunya tindria els dies comptats.


Comentaris

envia el comentari