TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Possible onada de calor la setmana que ve

Les temperatures podrien assolir els 40º a Ponent i es situarien pel damunt dels 35º a gran part del territori
Les temperatures es poden disparar la setmana que ve | Arxiu

 

La calor que hem tingut durant aquests dies no serà res comparat amb el que podria passar la setmana vinent. Segons indiquen els mapes a dia d’avui, a partir de dilluns i durant ben bé tres o quatre dia podríem viure la primera onada de calor de l’any a Catalunya. L’arribada d’una massa d’aire molt càlida provinent del nord d’Àfrica dispararà els termòmetres.

 

Les temperatures faran una petita baixada entre dijous i divendres, mentre que es recuperaran el del cap de setmana amb un ambient de ple estiu i xafogós a la costa. Serà a partir de dilluns i fins dimecres i dijous de la setmana vinent quan els termòmetres pujaran clarament.

Fins a 40º a punts de l’interior

Mapa de la glopada d'aire molt càlid que podríem tenir la setmana que ve | GFS

 

Si es confirma aquesta onada de calor, estaríem parlant de temperatures extremadament altes a tot el país. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SCM) en un comunicat, les temperatures voltarien els 40º a Ponent, vall de l’Ebre i punts de l’interior, mentre que a gran part del prelitoral i de l’interior les màximes es mourien entre els 35º i els 39º.

 

També faria molta calor a la costa amb temperatures excepcionals. En aquesta zona, els valors màxims es mourien entre els 30º i els 35º amb un ambient molt sec. La xafogor es veuria rebaixada, però les nits continuarien sent tropicals per la calorada.

 

Val a dir que, tot plegat, s’ha d’anar confirmant al llarg dels propers dies, ja que els mapes ballen encara una mica i alguns no s’acaben de posar d’acord amb l’arribada d’aquesta gran calorada que també afectaria la resta de la península ibèrica i el sud de França.

Males notícies pel risc d’incendis

El risc d'incendis augmentarà amb l'arribada de l'onada de calor | Arxiu

 

Fins ara, la calor estiuenca no ha estat excepcional i hem tingut alguns xàfecs i tempestes de tarda més enllà del Pirineu. Això ha fet que el risc d’incendis s’hagi mantingut força baix per l’època a gran part del país, especialment a la meitat nord.

 

De fet, segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els embassaments de les conques internes es torben en aquests moments al 90%, una garantia per afrontar l’estiu. No obstant, l’arribada d’aquesta possible onada de calor assecaria molt l’ambient i faria augmentar perillosament el risc d’incendis. Ho haurem d’anar seguint.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris