Preocupant escassetat de gel a l'Àrtic aquesta tardor

El creixement del gel a l'Àrtic és aquest any un 10% inferior al normal per aquestes dates

Mínims històrics de gel a l'Àrtic en un mes de novembre | cedida

El satèl·lit CryoSat de la ESA ha trobat que el gel de l'Àrtic té un volum molt més baix de gel marí que qualsevol altre mes de novembre, igualant els mínims històrics del 2011 i 2012. El creixement de gel a l'Àrtic aquest any és un 10% inferior al normal per l'època. El satèl·lit CryoSat de la ESA està equipat amb altímetre de radar que pot mesurar la variació de l'altura del gel amb un nivell de detall molt gran.

El National Snow and Ice Data Center dels Estats Units va informar que l'àrea coberta de gel marí va caure en 4,1 milions de quilòmetres quadrats el passat setembre d'aquest any. Generalment l'Àrtic guanya al voltant de 161 quilòmetres cúbics de gel al dia durant el mes de novembre, però aquest creixement aquest any és al voltant d'un 10% inferior, creant al voltant de 139 quilòmetres cúbics al dia. Tot i que l'any 2011 la situació encara era pitjor, aquest any les regions situades més al sud, al voltant dels mars de Beaufort, Sibèria oriental o Kara, són les zones més afectades per aquesta falta de gel.

"Encara que el gel marí generalment creix ràpidament després de la mínima extensió cada mes de setembre, el creixement d'aquest any ha sigut molt més lent del normal, probablement per què aquesta temporada és molt més càlida de l'habitual a la zona de l'Àrtic"


Comentaris

envia el comentari