Es preveu un augment de les plagues de mosquits aquest estiu

La primavera tan humida que estem tenint barrejada amb l’arribada de les elevades temperatures provocaran aquest increment

Les plagues de mosquits augmentaran aquest estiu
Les plagues de mosquits augmentaran aquest estiu | Arxiu

Si sou dels que us piquen molt els mosquits a l’estiu, prepareu-vos perquè enguany us haureu de gratar més del compte. Segons els experts, la humitat i l’aigua que raja per tot arreu fruit de la primavera tan humida que estem tenint es barrejarà amb la calor d’estiu i provocarà l’augment de les plagues de mosquits. 

Així ho alerta l’Associació Nacional d’Empreses de Control de Plagues (ANECPLA) en un  comunicat en el que avisa que les intenses pluges de les últimes setmanes deixaran molta humitat i aigua estancada per tot el país i, juntament amb l’arribada de la calor, fructificaràn els mosquits. 

Com es reprodueixen els mosquits?

Larves de mosquits
Larves de mosquits | Arxiu

 

Els mosquits posen els seus ous en llocs humits i, per tant, sempre busquen bassals o estancaments d’aigua per dipositar-los. Com que ens plantem a les portes de l’estiu amb molts estancaments d’aigua per tot el territori, la calor es barrejarà amb aquest factor i provocarà un increment dels ous dels mosquits, ja que les larves es reprodueixen amb més facilitat en aquestes condicions. 

“Si tots els anys per aquestes dates són habituals les molèsties ocasionades per la massiva aparició de mosquits, aquest estiu seran encara molt més grans per la quantitat d'aigües estancades acumulades durant els últims mesos", explica Milagros Fernández, directora general de l’ANECPLA.

Aquests insectes busquen sempre fonts de calor, llum, humitat i aigua estancada. Per tant, poden aparèixer inclús en petits estanys de jardins, teulades de cases o inclús als plats d’aigua de les nostres mascotes, convertint-se en plagues freqüents a cases, platges, piscines, terrasses o restaurants.

Increment del mosquit tigre

Imatge d'un mosquit tigre
Imatge d'un mosquit tigre | Arxiu

 

El mosquit més comú a casa nostra és el trompeter, però en els últims anys ha crescut amb força el mosquit tigre, una espècie originària de l’Àsia Oriental que pot atacar durant tot el dia i que té una picada molt dolorosa que en països tropicals pot portar malalties.

Se’l reconeix a simple vista perquè té el cos negre amb punts blancs i les potes amb ratlles negre si blanques, raó per la qual fa recordar a un tigre. Va arribar a l’àrea metropolitana de Barcelona l’any 2004 en unes caixes importadores de mercaderies i des de llavors s’ha estès a tot el nord-est de la península. 

Consells per prevenir la reproducció dels mosquits

Mosquits reproduint-se en aigua estancada
Mosquits reproduint-se en aigua estancada | Arxiu

 

Per tal d’evitar la reproducció i l’augment de les plagues dels mosquits aquest estiu, l’ANECPLA aconsella a la població dur a terme aquestes mesures preventives: 

  • No deixar botes, bidons o cubells d’aigua a l’exterior de casa
  • No permetre l’aparició d’aigua estancada a jardins particulars o públic
  • Evitar que es quedi aigua als testos de les plantes
  • No abandonar recipients que continguin aigua a la via pública
  • Renovar l’aigua dels plats de les nostres mascotes
  • Vigilar els estancaments naturals d’aigua
  • No deixar a la vista aliments ni escombraries

A més, l’associació avisa que, en alguns casos, poden ser necessàries altres mesures, com ara contractar una empresa experta que fumigui una zona en concret per acabar amb la plaga, ja que, sovint, els insecticides tan sols fan que els mosquits marxin d’un lloc per acabar en un altre.  


Comentaris

envia el comentari