Retorn de l'ambient típic d'agost i el domini del sol aquest dimecres

Acomiadem els ruixats i la refrescada efímera del dimarts. Demà i bona part de la setmana s'imposaran els cels clars, assolellats i les temperatures més pròpies de l'estiu

Mapa de la previsió per aquest dimecres
Mapa de la previsió per aquest dimecres | Catalunya Meteo

Al llarg del dimarts ens ha creuat un front de pluja molt actiu que ha deixat una tongada de pluges molt generoses al Pirineu i al terç oest, acompanyada d’una davallada important de les temperatures diürnes, que s’han desplomat fins als 20º a moltes comarques, sent molt fresques a Ponent, a l’Ebre i al Pirineu.

Aquest ambient poc freqüent a l’agost, fora de lloc en ple estiu, ha permès que fins i tot nevés als cims més alts del Pirineu, com demostra aquesta fotografia del cim del Posets enfarinat.

Un cop hagi acabat de creuar la línia de xàfecs, que ha deixat registres de més de 100 l/m2 al Pallars, a la Ribagorça i a la vall d’Aran, arribarà una massa d’aire més freda que farà baixar les mínimes aquesta propera matinada. Esperem una nit força serena i fresca, amb valors entre els 17 i els 22º al litoral i al prelitoral, entre els 13 i els 18º a la Depressió Central, entre els 10 i els 15º al Prepirineu i entre els 8 i els 13º al Pirineu.

El temps canviarà completament respecte avui a partir del dimecres
El temps canviarà completament respecte avui a partir del dimecres | MeteoMoia

 

Matí fresc, la propera tarda recuperarà l’ambient calorós més típic d’agost

El dimecres farà un dia molt més agradable que l’anterior, encara que continuaran presents bandes de núvols prims que enterboliran el sol a estones. Dominarà el nostre astre molt més que dimarts. Durant la tarda els núvols seran més espessos només sobre les muntanyes pirinenques i dels Ports, on s’escaparà algun ruixat entre feble i moderat.

La temperatura màxima es recuperarà, especialment a les comarques de Tarragona, Lleida, a la Catalunya Central i nord de Girona. Els valors més alts s'acostaran als 31 o 32 ºC, a tot estirar. Continuarà havent-hi fort onatge a moltes platges, si bé amb el pas de les hores aquesta maror anirà de baixa.

El temps dels propers dies

Dijous seguirà força assolellat però augmentarà la humitat i els núvols baixos a la meitat sud i a la depressió Central. A partir del migdia apareixeran núvols d’evolució diürna al Pirineu i Prepirineu que podrien deixar alguna gota. Sensació de calor moderada i la tramuntana continuarà present a l’Empordà. La setmana acabaria amb temperatures semblants i domini del sol i l'estabilitat.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari