IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Temps canviant però força tranquil aquest cap de setmana

Dissabte dominarà el sol en general amb alguns intervals de núvols, mentre que diumenge el pas d’un font portarà alguns xàfecs poc importants. Temperatures amb alguns alts i baixos

Aquest divendres s’espera que torni a ploure a moltes comarques de Catalunya, però ni de bon tros serà la dinàmica del cap de setmana. Dissabte tindrem una jornada força assolellada en general amb el pas de bandes de núvols alts i prims, mentre que diumenge l’arribada d’un front ens portarà un temps més canviant amb alguns xàfecs poc importants. Les temperatures baixaran dissabte però pujaran diumenge.

Dissabte tindrem més intervals de núvols a les comarques de Ponent i al Prepirineu de Lleida, mentre que a la resta aniran creuant bandes de núvols alts i prims que no comportaran més conseqüències. Un dia per aprofitar amb temperatures que baixaran una mica i les màximes es situaran entre els 11º i 16º en general, mes baixes a punts de l’interior i a muntanya. Diumenge repuntaran més els termòmetres però les nits seran fredes en conjunt amb glaçades al Pirineu i en fondalades interiors.

Pel que fa a la pluja d’abans del cap de setmana, aquest divendres tindrem molts núvols arreu i podran caure xàfecs a qualsevol punt. Els més destacables seran a l’interior i al Prepirineu, però els ruixats localment intensos poden aparèixer a qualsevol comarca. En general deixaran quantitats de precipitació poc importants i l’ambient serà de plena tardor. 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Nou front amb poca pluja diumenge

Com està passant des de fa molts dies, seguirem sota la influència dels corrents atlàntics que ens aniran portant fronts cap a casa nostra d’oest a est. Aquest diumenge n’arriba un altre força desgastat, però que comportarà un temps més canviant amb més intervals de núvols arreu, sobretot alts i prims, i nous plugims o ruixats. 

Els més probables seran a les comarques de Lleida, però en poden aparèixer a qualsevol punt. No obstant, la línia de la costa és on més al marge quedaran d’aquesta situació i on hi haurà més estones de sol, però també hi són possibles alguns ruixats febles i dispersos.

El sol i els núvols es combinaran aquest cap de setmana
El sol i els núvols es combinaran aquest cap de setmana | MeteoMoià

 

Pujada de temperatures la setmana que ve

El temps continuarà amb la mateixa tònica la setmana que ve amb el creuament de fronts que, en teoria, seran poc actius. No obstant, la notícia dels propers dies podrien ser les temperatures, ja que els models meteorològics indiquen a dia d’avui que a mitjans de setmana els termòmetres pujarien de forma clara amb valors poc normals per l’època i quasi sense precipitacions. Una situació que anirem seguint en properes actualitzacions de la previsió.  


Comentaris

envia el comentari