Cap de setmana d’entrada al juliol de ple estiu amb sol i més calor

A Ponent i a la vall de l’Ebre es tornaran a superar els 35º i tan sols s’espera algun xàfec molt aïllat diumenge al Pirineu

Després dels xàfecs i les tempestes d’aquets dijous a molts punts del país, tot plegat serà vist i no vist perquè l’estabilitat tornarà a dominar arreu aquest cap de setmana. El sol i la calor que s’accentuarà seran els grans protagonistes tant dissabte com diumenge, quan entrarem al mes de juliol. 

Tan sols s’escaparà algun ruixat de tarda molt aïllat i, en conjunt, feble a punts del Pirineu de cara a diumenge. També hi poden haver intervals de núvols baixos en trams de la costa a primera i última hora del dia. Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més i es superaran els 30º a gran part del país. 

Mapes de previsió per dissabte i diumenge
Mapes de previsió per dissabte i diumenge | Catalunya Méteo

Temperatures pel damunt dels 35º a Ponent i a l’Ebre

La calor serà de ple estiu aquest cap de setmana a tot Catalunya, si bé no serà ni molt menys extraordinària. La majoria de les màximes es mouran entre els 30º i els 35º a l’interior i al prelitoral, però a Ponent i a les Terres de l’Ebre es tornaran a superar els 35º, podent arribar de forma puntual als 37º.

A la costa no pujarà tant el termòmetre, però alguns valors poden assolir o, localment, superar lleugerament els 30º. Amb tot plegat, la xafogor serà marcada a tot el litoral, amb sensacions de calor que poden arribar a superar els 35º, mentre que les nits tornaran a ser tropicals en molts trams, amb mínimes que no baixaran dels 22º o 23º a moltes zones costaneres.

Les temperatures superaran els 35º a Ponent i a l'Ebre
Les temperatures superaran els 35º a Ponent i a l'Ebre | Arxiu

 

Diumenge sense grans canvis

De cara a diumenge, la calor es mantindrà o s’incrementarà encara una mica més amb sol que dominarà arreu. A diferència de dissabte, les nuvolades creixeran amb un pèl més de ganes al Pirineu, on no es descarta algun ruixat molt aïllat i feble, bàsicament al de Lleida.

Si fem una ullada a la propera setmana, sembla que les temperatures volen continuar pujant amb ganes durant uns quants dies més. Haurem d’esperar al primer cap de setmana sencer de juliol perquè baixin els termòmetres amb una possible inestabilitzacio del temps. Un extrem, però, que s’haurà de confirmar més endavant.


Comentaris

envia el comentari