El cap de setmana llarg del Pilar pot acabar amb pluges generals

El sol i els núvols es combinaran amb un ambient càlid al centre del dia divendres però l’últim dia del cap de setmana llarg estarà marcat per noves precipitacions

Ens venen tres dies seguits en els que molta gent té festa i tothom es pregunta quin temps farà. La situació començarà molt tranquil·la amb un divendres de sol i núvols, però dissabte ja són possibles alguns xàfecs febles en algunes comarques. Serà sobretot diumenge quan esperem que les pluges generals puguin tornar a Catalunya. 

Divendres tindrem un dia en el que el sol es combinarà amb núvols baixos al litoral i sud del país, mentre que creuaran bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel. Dissabte serà un dia molt variable amb més nuvolositat i ja s’escaparan alguns xàfecs en trams de la costa de Tarragona i Barcelona, així com al Pirineu i Prepirienu.  

També serà destacable la temperatura, que pujarà encara una mica més amb ambient càlid al centre del dia poc habitual per les dates. Moltes màximes es mouran entre els 24º i els 28º divendres, si bé dissabte ja baixaran una mica i encara més a partir de diumenge, quan tornaria un ambient més propi de la tardor. 

Mapes de previsió dels propers tres dies
            Mapes de previsió dels propers tres dies | Catalunya Méteo
 

Nova regada general de cara a diumenge

Segons indiquen els models meteorològics a hores d’ara, l’arribada d’un front Atlàntic per l’oest de Catalunya diumenge reactivaria la pluja al entrar en contacte amb el Mediterrani. De fet, és possible que es formi una baixa enfront de la costa que impulsi vents marítims amb precipitacions extenses. 

A hores d’ara, tot sembla indicar que les puges arribarien a mig matí per l’oest de Catalunya i s’estendrien per tot el territori al llarg del dia. Localment, es poden tornar a acumular quantitats destacables de precipitació. Ho anirem seguint amb atenció.

Diumenge la pluja pot aparèixer a molts punts
Diumenge la pluja pot aparèixer a molts punts | Arxiu

 

La pluja continuaria dilluns

Tot i que encara no està molt clara la previsió de cara a la propera setmana, tot sembla indicar que dilluns encara caurien pluges a punts del litoral i prelitoral, on podrien ser localment abundants. Tot plegat marxaria a partir de dimarts, deixant una setmana de temps més tranquil i temperatures fresques.


Comentaris

envia el comentari