Cap de setmana per gaudir dels balcons, però nous canvis aviat: Temps a Catalunya del 24 al 26 d’abril de 2020

El sol s’imposarà amb ganes, tot i que els intervals de núvols no acabaran de desaparèixer. Nous xàfecs de tarda al Pirineu i ambient més càlid al migdia

Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona
El temps serà força tranquil aquest cap de setmana | Pere Lluís Donoso

El temps estarà molt més tranquil aquest cap de setmana i el dur temporal de llevant de les últimes jornades ja serà totalment història. El sol s’imposarà amb més ganes en general, sobretot al matí, tot i que els intervals de núvols no acabaran de desaparèixer.

A les tardes canviarà el temps amb nuvolades a muntanya i cauran nous ruixats al Pirineu i Prepirineu, potser a més zones diumenge, mentre que l’ambient serà encara més primaveral amb temperatures càlides al migdia. La setmana que ve tornaria a complicar-se el temps.

Divendres 24 d’abril

Pel que fa al divendres, 24 d’abril, el temps millorarà encara més i al matí tindrem força sol en conjunt, si bé quedaran núvols baixos costaners, boires matinals a l’interior i algunes bandes de núvols alts i prims tot el dia. A la tarda creixeran noves nuvolades a punts de muntanya que deixaran un cel mig ennuvolat a diverses comarques, sobretot del prelitoral i interior, però sembla que els ruixats ja quedarien més restringits al Pirineu i Prepirineu. 

Si ens fixem en les temperatures, pujaran encara una mica més al migdia amb ambient càlid i la majoria de màximes entre 19º i 24º, més baixes al Pirineu i altres zones de muntanya. A primera hora farà fresca o fred molt moderat.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 d'abril del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 25 d’abril

El primer dia del cap de setmana serà força semblant al divendres, amb un matí de sol amb algunes excepcions de núvols baixos i boires matinals, bandes de núvols prims arreu i noves nuvolades de tarda a zones de muntanya que tan sols deixaran ruixats al Pirineu i Prepirineu. Una dinàmica totalment primaveral que anirà acompanyada d’ambient una mica més càlid al migdia, amb alguna màxima rondant els 25º a Ponent i les Terres de l’Ebre. 

Mapa de previsió a Catalunya el 25 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 26 d’abril

La situació serà molt semblant a la del dissabte de cara al diumenge, 26 d’abril, ja que el matí serà molt tranquil amb força sol, mentre que a la tarda les nuvolades de tarda aniran a més i els ruixats poden sortir del Pirineu, caient principalment en àrees properes a les muntanyes del prelitoral. Temperatures sense grans canvis.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

El temps es torna a complicar

De cara a la següent setmana, l’arribada de nous fronts atlàntics provocarà que la inestabilitat vagi a més i, per tant, tinguem noves tongades de pluges i ruixats a Catalunya. Encara queden dies i, per tant, haurem d’anar confirmant tot plegat de cara a properes jornades. Una situació de temps mogut totalment típica per trobar-nos a cavall entre els mesos d’abril i maig.

El temps a Barcelona

El temps a la capital catalana vindrà marcat per molta calma en conjunt aquest cap de setmana i força sol, tot i que hi haurà alguns núvols baixos costaners, sobretot a primera i última hora, així com algunes bandes de núvols prims. Ambient més primaveral.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, el temps vindrà marcat per força calma aquest cap de setmana. Més sol, però núvols baixos costaners i el pas de núvols alts i prims arreu. Temperatures més altes.

El temps a Girona

A la ciutat de Girona s’hi espera un temps molt calmat aquest cap de setmana després del temporal. Jornades de més sol al matí i nuvolades a la tarda, amb algun possible ruixat diumenge. Ambient més càlid.

El temps a Lleida

Calma absoluta a la ciutat de Lleida aquest cap de setmana amb força sol i tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. Diumenge no es descarta que hi arribi alguna nuvolada. Ambient cada cop més càlid.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps vindrà marcat per molta calma. El sol s’imposarà més amb el permís del pas d’alguns núvols prims i nuvolades de tarda en principi inofensives. Temperatures cap amunt.

  

El Temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps molt tranquil aquest cap de setmana amb força sol, núvols alts i prims i nuvolades de tarda que diumenge poden deixar alguna gotellada. Ambient més càlid al migdia.


Comentaris

envia el comentari