ÚLTIMA HORA

💸 CaixaBank tindrà el 74,2% del nou banc creat amb la fusió amb Bankia

Previsió de nevades a 17 comarques de Catalunya

El temporal pot arribar a terres catalanes a partir d'aquest dijous a la nit

Intensa nevada en la ciudad de Burgos
Perill de nevades a 17 comarques de Catalunya | efe

Creix l’alerta pel fort temporal que acollirà Catalunya els propers dies. A partir d’aquest dijous al vespre, de fet, les demarcacions catalanes esperen canvis força bruscos de temps i la previsió indica que demà plourà amb intensitat a tot Catalunya.

Les precipitacions —s’esperen xàfecs importants a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona— aniran avançant conforme passin les hores i, tot i que cessaran a la tarda, localment podran ser intenses i acumular quantitats força abundants.

La baixada de temperatures provocada per les pluges, però, provocaran que aparegui la neu a cotes relativament baixes i no acostumades a acollir aquest tipus de temporals.

Avís per neu que afecta 17 comarques

Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat sobre unes nevades que podrien arribar a afectar fins a 17 comarques. El mateix servei, d’altra banda, avisa també amb la possibilitat que es puguin arribar a acumular fins a 10 centímetres per sobre els 900 metres al Pirineu.

Puigcedrà, la Seu d’Urgell i Vielha estan avisades. Tot i això, i aquí rau el més sorprenent del temporal, és que també es podrien registrar diferents nevades en zones tan poc habituals com la Catalunya Central, a les muntanyes del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Aquesta és l'alerta de temporal per nevades a Catalunya
Aquesta és l'alerta de temporal per nevades a Catalunya | Servei Meteorològic de Catalunya

 

Les comarques afectades

La Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà o el Solsonès són les primeres comarques afectades i, dins dels marges habituals, les que podien preveure nevades en aquestes alçades de l’any.

Tot i això, sorprèn que la neu pugui arribar a afectar a cotes tan baixes com les que preveu el Servei Meteorològic de Catalunya. En aquest context, doncs, les comarques menys concorregudes per la neu podrien ser: el Bages, l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Camp, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

D’altra banda, el Priorat, la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre apuntalen el llistat del SMC.


Comentaris

envia el comentari