Previsió de nevades a cotes poc habituals a Barcelona i Girona

La cota de neu se situarà entorn dels 400 metres i podria afectar nuclis importants
Poden arribar fortes nevades a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

La neu pot tornar a arribar a Catalunya després de les intenses nevades de fa tot just dues setmanes. La jornada de demà, 22 de febrer, podria tornar a estar marcada per un temporal de nevades en 10 comarques del cor de Catalunya i de la costa de Barcelona i Girona.

 

En aquest cas, però, les nevades podrien arribar a partir de la tarda. Tot i això, no es descarta que algunes d’aquestes puguin començar a pronunciar-se a les comarques del nord a partir de les 12 de migdia.

Aquestes podrien ser les zones afectades per les nevades | smc

 

Les 10 comarques catalanes

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat l’alerta aquest dimecres, 21 de febrer, de les diferents nevades que podrien afectar diferents zones de Catalunya.

 

Les demarcacions de Barcelona i Girona quedaran, en aquest cas, afectades pel temporal de neu. Així mateix, les comarques del Ripollès, Berguedà, Solsonès, Garrotxa, Bages, Moianès, Osona, la Selva i el Vallès Oriental.

 

Al punt de les sis de la tarda, el SMC calcula que les nevades es puguin estendre, fins i tot, al Vallès Occidental.

La cota de neu als 400 metres

La precipitació serà en forma de ruixats dispersos, localment de neu granulada. Així mateix, la cota de neu se situarà entorn dels 400 metres, tot i que podrà ser esporàdicament més baixa.

 

Les zones afectades marcades pels diferents horaris de previsió | CatalunyaDiari.cat

 

 

Pel que fa a la previsió, fins a migdia el cel estarà serè o poc ennuvolat en general. Són probables nevades febles i minses al vessant nord del Pirineu.

 

Tot i això, es podran acumular quantitats localment poc abundants a les cotes més elevades. Independentment, a la tarda s'esperen alguns ruixats aïllats al quadrant nord-est, d'intensitat feble o localment moderada, i que localment seran en forma de neu granulada.