Previsió de nevades de «perill moderat» a la costa catalana

El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat una alerta que arriba a les zones més inusuals del territori català
Les nevades amb «perill moderat» d'arribar a la costa catalana
Les nevades amb «perill moderat» d'arribar a la costa catalana | smc

Catalunya podria viure una altra jornada de nevades. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat sobre les diverses nevades de «perill moderat» que podrien caure a la costa catalana durant tota la jornada del proper dijous, 8 de febrer.

 

Ja des de la matinada, de fet, es preveuen nevades a cotes baixes sobretot i bàsicament a les demarcacions de Barcelona i Tarragona. Les alertes per risc de nevades en aquesta demarcació en concret se situen a punts molt poc concorreguts per la neu com el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Baix Penedès, el Tarragonès o el Baix Camp.

Matí de nevades a la costa

La cota de neu se situarà entorn dels 200 metres. També és cert, però, que el SMC no descarta que en moments de xàfec pugui arribar a nevar fins a nivell de mar. Les precipitacions, a més, podien ser en forma de neu granulada i, com a conseqüència directa, es podrien acumular més de 2 centímetres per sobre de 400 metres.

 

Les nevades, a més, se situen en quatre punts claus del dia. Ja des de primera hora de la matinada, el risc de nevades se situa en places com Osona, la Selva, el Bages, el Moianès, El Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme.

 

A primera hora del matí, la proporcionalitat d’aquestes podria augmentar i arribar a altres comarques de la zona de costa com el Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i l’Anoia.

 

Risc de nevades a Barcelona i a punts de Tarragona
Risc de nevades a Barcelona i a punts de Tarragona | smc

 

Finalment, també és possible alguna nevada feble i dispersa al vessant nord del Pirineu fins al migdia.

 

Les dotze del migdia, hora crítica

Serà l’hora de màxima exponencial del temporal. I és que a les nevades ja produïdes al llarg del matí, s’hi podrien sumar altres zones com el Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Camp.

 

Aquestes nevades podrien excedir-se tota la tarda fins a les sis, quan la previsió del SMC indica que només quatre zones de costa com el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf, podrien acollir nevades fins al punt de les dotze de la nit.Comentaris

envia el comentari