Dissabte de sol i núvols a l’espera de la pluja de diumenge

A la tarda tornaran a caure xàfecs a punts del Pirineu i de l’interior del nord-est amb temperatures sense canvis

Mapa de previsió per aquest dissabte a la tarda
Mapa de previsió per aquest dissabte a la tarda | Xavi Segura

Després d’un divendres molt plàcid amb xàfecs dispersos al nord que localment han estat intensos i han deixat fins a 22 litres a Olot (Garrotxa) o 17 a Sant Pau de Segúries (Ripollès) amb alguna calamarsada, aquest dissabte tindrem un dia força tranquil però amb sol combinat amb intervals de núvols i nous ruixats de tarda a les mateixes zones.

Les temperatures es mantindran similars dissabte amb la majoria de màximes entre els 22º i els 27º, si bé a Ponent es tornaran a apropar als 30º.

El pas de bandes de núvols alts i mitjans per tot arreu farà que a estones el cel estigui enterbolit o mig ennuvolat, però en general serà un dia molt plàcid i amb ambient càlid a migdia, ja que les temperatures no variaran. A primera i última hora hi haurà núvols baixos al litoral i les boires matinals apareixeran a l’interior. 

Al vespre ja augmentarà la nuvolositat pel sud del país i és que de cara a diumenge ens espera una jornada passada per aigua a moltes comarques, sobretot al litoral i prelitoral i especialment al de Tarragona.

Dissabte de temps força tranquil amb sol i alguns núvols
Dissabte de temps força tranquil amb sol i alguns núvols | Xavi Cabo (Gavà)

 

Tempestes de tarda disperses a prop del Pirineu

A partir de migdia, tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya i, com ja ha passat aquest divendres,  tornaran a caure xàfecs dispersos i alguna tempesta localment intensa i acompanyada de tempesta a punts del Pirineu, Prepirineu i de l’interior del nord-est. 

No es descarta que, com ja ha passat aquests darrers dies, caigui algun ruixat molt aïllat en algun punt del prelitoral o dels Ports.

Diumenge amb pluges arreu

El temps es torna a complicar de valent aquest diumenge. L’arribada a la matinada d’una pertorbació pel sud del país farà que les pluges es reactivin i acabin caient a qualsevol punt. Seran més probables de matinada i al matí a Tarragona i arribaran també a Barcelona.

A la tarda també arribaran a la costa de Girona. Les precipitacions cauran sobretot al litoral i prelitoral, especialment al de Tarragona. En aquestes zones es poden acumular fins a 50 litres per metre quadrat. A la resta del país també hi plourà, tot i que de forma més minsa les comarques de Lleida.

Haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la situació ja que sembla que estem davant d’un episodi de pluges generals que tornarà a regar el país de sud a nord. Amb tot plegat, les temperatures baixaran arreu.


Comentaris

envia el comentari